PLATNÉ OPATRENIA ÚVZ SR pre Horeca prevádzky

11. 12. 2020.
PLATNÉ OPATRENIA ÚVZ SR pre Horeca prevádzky

Od 11.12. sú zatvorené všetky terasy HoReCa prevádzok. Naďalej môžu byť otvorené pre donáškový servis, predaj jedál a nápojov so sebou. Tento stav bude trvať najmenej do 24.1.2021.

Všeobecne platné hygienické pravidlá:
- jeden zákazník na 15m2
- ak má prevádzka menej ako 15m2, môže tam byť iba jeden zákazník
- vstup a pobyt v prevádzke iba s rúškom alebo iným prekrytím horných dýchacích ciest
- pri vstupe aplikovať dezinfekciu
- viditeľne umiestniť oznam o dodržiavaní týchto pravidiel
- časté vetranie a dezinfekcia dotykových plôch
- pravidlené čistenia a dezinfekcie vrámci denného sanitačného režimu prevádzky

Doplňujúcie nariadenia pre  hotely a ubytovacíe zariadenia: 
- hostia sa musia preukázať negatívnym výsledkom antigénových alebo PCR testov Covid-19 nie starším ako 72 hodín
- hygienické zariadenia vybaviť tekutým mydlom a papierovými utierkami
- zákaz podávania jedál a nápojov v spoločných priestoroch
- zvýšiť frekvenciu upratovania, čistenia a dezinfekcie prípravkami s virucídnym účinkom
- všetci zamestnanci hotela /ubytovacie zariadenia musia mať prekryté horné dýchacie cesty rúškom, respirátorom bez výdychového ventilu alebo šálom či šatkou