PLATNÉ OPATRENIA ÚVZ SR pre Horeca prevádzky
11. 12. 2020.

Od 11.12. sú zatvorené všetky terasy HoReCa prevádzok. Naďalej môžu byť otvorené pre donáškový servis, predaj jedál a nápojov so sebou. Tento stav bude trvať najmenej do 24.1.2021.
Všeobecne platné hygienické pravidlá:
- jeden zákazník na 15m2
- ak má prevádzka menej ako 15m2, môže tam byť iba jeden zákazník
- vstup a pobyt v prevádzke iba s rúškom alebo iným prekrytím horných dýchacích ciest
- pri vstupe aplikovať dezinfekciu
- viditeľne umiestniť oznam o dodržiavaní týchto pravidiel
- časté vetranie a dezinfekcia dotykových plôch
- pravidlené čistenia a dezinfekcie vrámci denného sanitačného režimu prevádzky
Doplňujúcie nariadenia pre hotely a ubytovacíe zariadenia:
- hostia sa musia preukázať negatívnym výsledkom antigénových alebo PCR testov Covid-19 nie starším ako 72 hodín
- hygienické zariadenia vybaviť tekutým mydlom a papierovými utierkami
- zákaz podávania jedál a nápojov v spoločných priestoroch
- zvýšiť frekvenciu upratovania, čistenia a dezinfekcie prípravkami s virucídnym účinkom
- všetci zamestnanci hotela /ubytovacie zariadenia musia mať prekryté horné dýchacie cesty rúškom, respirátorom bez výdychového ventilu alebo šálom či šatkou