Ambasádor Heineken Viac na webe
Bezmäsité jedlá

Grilovaná čakanka s kašou (Maccu di San Giuseppe)

Grilovaná čakanka s kašou (Maccu di San Giuseppe)

Suroviny na 4 porcie

  • čakanka červená alebo biela, 2 – 4 ks podľa veľkosti
  • cherry paradajky, 4 ks
  • kapary, 12 ks
  • sardely, 4 ks
  • olivový olej panenský, 4 PL
  • cesnak , 2 strúčiky
  • parmezán , 4 PL
  • korenie čierne čerstvo mleté
  • soľ
  • fazuľa suchá, 120 g
  • šošovica suchá , 50 g
  • hrach suchý žltý, 50 g
  • fenikel čerstvý hľuza, 120 g
  • zeler stonkovy, 100 g
  • cibuľa , 1 menšia
  • sušené paradajky, 3 ks
  • čili paprička čerstvá, 1 - 2 ks
  • olivový olej panenský, 4 PL
  • cesnak , 1 strúčik
  • soľ
  • korenie čierne čerstvo mleté

Postup

  1. Večer v deň pred prípravou namočíme hrach a fazuľu.
  2. V deň prípravy opláchneme namočenú fazuľu a hrach a dáme ich variť v dostatočne veľkom hrnci.
  3. Pokrájame nadrobno cibuľu, fenikel a stonkový zeler. Listy zo zeleru a fenikla odložíme.
  4. Šošovicu a nakrájanú zeleninu pridáme do hrnca, osolíme, okoreníme a varíme pomaly 2,5 – 3 hodiny.
  5. Čakanky prekrojíme na štvrtiny, hlúbik neodstránime, udrží nám listy vcelku pri grilovaní. Zľahka potrieme olivovým olejom a grilujeme asi 2 – 3 minúty zo všetkých strán.
  6. V panvici rozohrejeme zvyšný olej, pridáme nakrájané sardely, kapary, cesnak a cherry paradajky. Vložíme čakanky a za pravidelného obracania spoločne opekáme asi 5 minút.
  7. Po 2 – 3 hodinách má hotová kaša hustú konzistenciu a suroviny sú čiastočne rozvarené. Podľa potreby dochutíme soľou a korením. Do misky nakrájame nadrobno čili papričky, zelené vňate a prelisujeme cesnak, zamiešame s olivovým olejom.
  8. Kašu na tanieri prelejeme zmesou oleja a podávame horúcu s čakankou posypanou hoblinkami parmezánu. Vhodnou prílohou je chlieb alebo ciabatta.
Recept
Stiahnuť
Obrázok receptu
Stiahnuť