Bezmäsité jedlá
Nakladané olomoucké tvarôžky s cibuľou a korením v oleji

Suroviny na 4 porcie
- tvarôžky(uprednostníme tvar tyčiniek), 200 g
- cibuľa, 1 ks
- mletá sladká paprika, ½ ČL
- čierne korenie drvené 10 guľôčok alebo čerstvo nahrubo mleté z mlynčeka
- bobkový list, 1 - 2 ks
- drvená rasca, ½ ČL
- soľ
- slnečnicový olej na zaliatie podľa potreby
- pohár na nakladanie, ideálne sklenený s patentným uzáverom
Postup
- Tvarôžky nakrájame na kúsky veľké asi 1 × 1 cm do misy, v ktorej ich môžeme pohodlne premiešať.
- Pridáme cibuľu nakrájanú nadrobno, posypeme mletou paprikou a zľahka premiešame.
- Na dno zaváracej fľaše dáme celé čierne korenie a bobkový list, uložíme jednu vrstvu tvarôžkov, posypeme drvenou rascou a pokračujeme ďalšou vrstvou.
- Zalejeme olejom, nádobu uzatvoríme
a odložíme na chladnom mieste.
Ochutnáme po 3 dňoch a podľa chuti necháme ešte dozrieť.