Ambasádor Edelweiss viac na webe
Mäsité jedlá

Pastiersky burger s grilovanou cibuľou (teľací alebo hovädzí, s bylinkovým maslom a slaninou, v žemli)

Pastiersky burger s grilovanou cibuľou (teľací alebo hovädzí, s bylinkovým maslom a slaninou, v žemli)

Suroviny na 4 porcie

  • hovädzie alebo teľacie mleté, mäso zo stehna alebo pliecka, 700 g
  • soľ
  • korenie čierne čerstvo mleté
  • bylinkovo-cesnakové maslo, (napr. saturejka, estragón, cesnak, maslo), 4 PL
  • mäsitá údená slanina (4 hrubšie plátky), 60 g
  • syr kaškaval , 4 pláty
  • žemľa, 4 ks
  • Grilovaná cibuľa:
  • stredne veľká cibuľa, 4 ks
  • slnečnicový olej, 2 PL
  • bambusové špajdle, 4 ks
  • Na dochutenie:
  • horčica, kečup, majonéza, šalát, paradajka

Postup

  1. Maslo izbovej teploty pomiešame s prelisovaným cesnakom a dôkladne premiešame s mletým mäsom. Osolíme, okoreníme a natrieme na obidve rezné strany prekrojených žemlí vo vrstve 5 – 7 mm, podľa veľkosti použitého pečiva.
  2. Cibuľu očistíme, nakrájame na hrubšie plátky asi 12 – 15 mm a napichneme na špajdle tak, aby sa pri grilovaní neoddelili. Osolíme, potrieme olejom a grilujeme z oboch strán dozlatista. Ak použijeme šalotku, nakrájame ju na štvrtiny pozdĺžne.
  3. Slaninu grilujeme do chrumkava 2 – 3 minúty z každej strany.
  4. Žemle grilujeme najprv na strane s vrstvou mäsa 5 – 7 minút, obrátime a krátko grilujeme do chrumkava aj z druhej strany. Plátok syra položíme na horúce mäso, vždy striedavo na spodné polovice žemlí.
  5. Dochutíme podľa želania kečupom, horčicou alebo majonézou. Pridáme kolieska grilovanej cibule, šalátový list a plátok paradajky.
Recept
Stiahnuť
Obrázok receptu
Stiahnuť