Bezmäsité jedlá
Pečené papriky na grile plnené balkánskym syrom

Suroviny na 4 porcie
- paprika červená kapia alebo klasická zelená tenkostenná paprika, 8 ks
- syr typu feta, 250 - 350 g
- biely jogurt, 4 – 6 PL (podľa konzistencie syra)
- petržlenová vňať hladkolistá, 2 PL
- cesnak, 2 strúčiky
- olivový olej panenský, 8 - 10 PL
- korenie čierne čerstvo mleté
Postup
- Papriky opečieme na rozpálenom grile zo všetkých strán takmer do čierna, vložíme do nádoby a necháme zakryté vychladnúť, aby sa sparili.
- Syr podľa potreby rozriedime malým množstvom jogurtu na hustotu bryndze a ponecháme pri izbovej teplote.
- Očistíme cesnak a nakrájame ho na tenké plátky. Petržlenovú vňať nakrájame najemno.
- Vychladnuté papriky zbavíme čiernej šupky, stopiek a
jadrovníkov, naplníme syrom a uložíme na misu. Posypeme plátkami cesnaku
a vňatkou, okoreníme a podľa potreby osolíme a prelejeme olivovým
olejom.
Podávame s bielym chlebom.