Ambasádor Heineken Viac na webe
Bezmäsité jedlá

Pečené papriky na grile plnené balkánskym syrom

Pečené papriky na grile plnené balkánskym syrom

Suroviny na 4 porcie

  • paprika červená kapia alebo klasická zelená tenkostenná paprika, 8 ks
  • syr typu feta, 250 - 350 g
  • biely jogurt, 4 – 6 PL (podľa konzistencie syra)
  • petržlenová vňať hladkolistá, 2 PL
  • cesnak, 2 strúčiky
  • olivový olej panenský, 8 - 10 PL
  • korenie čierne čerstvo mleté

Postup

  1. Papriky opečieme na rozpálenom grile zo všetkých strán takmer do čierna, vložíme do nádoby a necháme zakryté vychladnúť, aby sa sparili.
  2. Syr podľa potreby rozriedime malým množstvom jogurtu na hustotu bryndze a ponecháme pri izbovej teplote.
  3. Očistíme cesnak a nakrájame ho na tenké plátky. Petržlenovú vňať nakrájame najemno.
  4. Vychladnuté papriky zbavíme čiernej šupky, stopiek a jadrovníkov, naplníme syrom a uložíme na misu. Posypeme plátkami cesnaku a vňatkou, okoreníme a podľa potreby osolíme a prelejeme olivovým olejom.

    Podávame s bielym chlebom.
Recept
Stiahnuť
Obrázok receptu
Stiahnuť