Ambasádor Zlatý Bažant Tmavé Viac na webe
Mäsité jedlá

"London broil" marinovaný v čiernom pive

"London broil" marinovaný v čiernom pive

Suroviny na 4 porcie

  • hovädzí steak z vrchného alebo spodného šálu zo stehna alebo z boku vysoký 3 – 4 cm, 700 – 900 g
  • čerstvé huby podľa sezóny (hliva, šitake, kuriatka, rýdziky), 300 g
  • jarná cibuľka, 8 ks
  • olivový olej, 2 PL
  • čierne korenie čerstvo mleté
  • soľ
  • Marináda:
  • zázvor čerstvý, 80 g
  • červená cibuľa menšia, 1 ks
  • cesnak, 4 strúčiky
  • petržlenová vňať hladkolistá, 4 PL
  • čierne pivo, 120 ml
  • sójová omáčka, 50 ml
  • čierne korenie, ½ PL
  • slnečnicový olej, 60 ml

Postup

  1. Očistíme cibuľu, cesnak a zázvor. Nakrájame ich na kúsky veľké 1 × 1 cm, vložíme do mixéra, pridáme ostatné suroviny na marinádu a rozmixujeme.
  2. Steak vložíme do plastového vrecka alebo nízkej menšej misy, potrieme zo všetkých strán marinádou a odložíme na 12 hodín do chladničky.
  3. Mäso vyberieme z marinády a necháme odkvapkať pri izbovej teplote.
  4. Grilujeme 7 – 9 minút z každej strany, aby bol steak polovične prepečený do ružova. Po ugrilovaní necháme odstáť 5 – 7 minút, aby sa šťava v mäse rovnomerne rozložila. Nakrájame na tenké plátky naprieč mäsovými vláknami.
  5. Huby nakrájame na plátky veľké 3 × 4 cm, cibuľku na 5 cm kúsky. Grilujeme 4 – 5 minúty, v mise premiešame s korením, soľou a olejom. Podávame s plátkami mäsa.
Recept
Stiahnuť
Obrázok receptu
Stiahnuť