Ambasádor viac na webe
Ryby

Kapor na masle s orechovo-syrovou kôrkou, zemiakové pyré s bôbom a zelerová remuláda

Kapor na masle s orechovo-syrovou kôrkou, zemiakové pyré s bôbom a zelerová remuláda

Suroviny na 4 porcie

  • Filety z kapra, 800 g
  • Olej slnečnicový, 2 PL
  • Lieskové orechy mleté, 80 g
  • Syr gouda, 80 g
  • Maslo , 40 g
  • Soľ
  • Pyré:
  • Zemiaky očistené, 480 g
  • Bôb suchý /alebo fazuľa bôbovica/, 100 g
  • Pór aj so zelenou časťou, 150 g
  • Maslo , 2 PL
  • Mlieko , 40 ml
  • Olej , 2 PL
  • Soľ
  • Zelerová remuláda:
  • Zelerová remuláda:, 200 g
  • Jablko červené sladkokyslé, 1/2
  • Dijonská horčica, 1 ČL
  • Citrónová šťava, 2 ČL
  • Majonéza , 1 PL
  • Kyslá smotana, 3/4 PL
  • Čerstvá petržlenová vňať alebo pažítka, 1 PL
  • Soľ, mleté čierne korenie

Postup

  1. Večer pred prípravou namočíme bôb minimálne na 12 hodín. Ráno uvaríme do mäkka a necháme vo vode, v ktorej sa varil.
  2. Majonézu zmiešame s horčicou, citrónovou šťavou, soľou a korením. Zeler očistíme a nastrúhame na hrubom strúhadle alebo nakrájame na tzv. julienne /veľkosť zápalky cez V struhák/. Rovnako nakrájame jablko aj so šupkou. Zamiešame s majonézou a odložíme v chladničke.
  3. Zemiaky očistíme, umyjeme, nakrájame a dáme variť v menšom množstve osolenej vody. Pripravíme pyré s maslom a horúcim mliekom.
  4. Pór prekrojíme po dĺžke na polovicu, umyjeme a nakrájame na 15 mm kúsky. Opečieme na oleji, pridáme scedený bôb. Primiešame k zemiakom a dochutíme soľou.
  5. Rybie filety rozkrájame na 8 kúskov, osolíme a opečieme na oleji, najprv zo strany kože 2 – 4 minúty. V tejto fáze môžeme krátko rybu pritlačiť prstami /alebo vhodným náradím/ k panvici, aby sa koža nekrútila, otočíme a pečieme ešte ďalšiu minútu.
  6. Potrieme zmesou mletých lieskovcov, najemno strúhaného syra a masla a zapečieme dozlatista.
  7. Podávame na zemiakovom pyré doplnené remuládou.
Recept
Stiahnuť
Obrázok receptu
Stiahnuť