Ambasádor Corgoň 4-sladový Viac na webe
Bezmäsité jedlá

Ravioli plnené kozím syrom a špenátom (so šalviovým maslom a syrom pecorino)

Ravioli plnené kozím syrom a špenátom (so šalviovým maslom a syrom pecorino)

Suroviny na 4 porcie

  • múka hladká, 250 g
  • vajce, 3 ks
  • olivový olej, 1 PL
  • voda, 3 - 4 PL
  • soľ
  • plnka:
  • čerstvý špenát, 180 g
  • mäkký kozí syr, 100 g
  • cesnak, 2 strúčiky
  • soľ
  • korenie čierne mleté
  • vajce, 1 ks
  • šalvia čerstvá, 8 listov
  • maslo , 100 g
  • syr pecorino alebo parmezán, 80 g

Postup

  1. Do preosiatej múky pridáme vajce, vodu, olej a štipku soli. Vypracujeme mäkšie cesto, odložíme v chladničke zabalené v potravinárskej fólii minimálne na 30 minút.
  2. Špenát krátko sparíme v panvičke s malým množstvom vody, necháme odkvapkať na sitku. Suroviny do plnky spolu rozmixujeme.
  3. Z cesta vyvaľkáme dva pláty hrubé 1 mm. Poukladáme plnku v 5 cm odstupoch. Vajce rozšľaháme s 1 PL vody a potierame cesto po okrajoch aj medzi kôpkami plnky.
  4. Preložíme druhým plátom cesta a radielkom vykrojíme taštičky štvorcového tvaru. Varíme v osolenej vode cca 8 – 10 minút.
  5. Na panvici prehrejeme maslo s lístkami šalvie a primiešame horúce cestoviny.

    Servírujeme posypané jemne strúhaným syrom pecorino.
Recept
Stiahnuť
Obrázok receptu
Stiahnuť