Ambasádor Krušovice Královská 12° viac na webe
Mäsité jedlá

Rýchla živánska s grilovanými zemiakmi

Rýchla živánska s grilovanými zemiakmi

Suroviny na 4 porcie

  • bravčová panenka, 300 g
  • kuracie prsia alebo kuracie stehno vrchné bez kože a kosti, 300 g
  • bravčová masť, 2 PL
  • údená slanina, 80 g
  • údená klobása, 120 g
  • cibuľa menšia, 4 ks
  • cesnak, 4 strúčiky
  • zemiaky uvarené v šupke, 500 g
  • bravčová masť , 1 PL
  • čili paprička čerstvá, 4 ks
  • korenie čierne čerstvo mleté
  • petržlenová vňať hladkolistá, 2 PL
  • cibuľa červená, 1 ks
  • soľ

Postup

  1. Mäso nakrájame na plátky hrubé asi 0,5 2 × 3 cm, cibuľu na osminky, slaninu na plátky 2 × 3 cm, klobásu na kolieska, cesnak na plátky a zemiaky v šupke na polovice.
  2. V hlbšej a širokej panvici (vhodný je aj kvalitný hrubostenný wok) rozpálime masť a prudko opekáme slaninu, cibuľu a mäso za pravidelného miešania. Teplota nesmie klesnúť, aby mäso nezačalo púšťať šťavu a nezačalo sa dusiť.
  3. Po 5 minútach pridáme klobásu, osolíme, okoreníme, ochutíme cesnakom a ešte krátko opečieme. Zmes môžeme zabaliť po jednotlivých porciách do alobalu a udržiavať v teple na grile počas grilovania zemiakov.
  4. Zemiaky potrieme jemne na reze masťou, osolíme a grilujeme z oboch strán. Počas grilovania ich pootočíme o 90 stupňov, čím vytvoríme efektnú mriežku. Potom ich otočíme na druhú stranu a necháme pripiecť aj šupku.
  5. Živánsku dekorujeme kolieskami červenej cibule a podľa chuti aj čerstvou čili papričkou a posypeme petržlenovou vňaťou.
Recept
Stiahnuť
Obrázok receptu
Stiahnuť