Mäsité jedlá
Šalát s mozzarellou, prosciuttom a žltým melónom

Suroviny na 4 porcie
- Mozzarella, 125 g
- Prosciutto (plátky), 100 g
- Melón žltý, 400 g
- Zmes drobných listových šalátov s rukolou, 300 g
- Semienka slnečnice, 5 PL
- Citrónová šťava, 4 PL
- Med , 2 PL
- Extra panenský olivový olej, 8 PL
- Soľ, čerstvo mleté čierne korenie
Postup
- Šaláty umyjeme, natrháme na menšie kúsky, osušíme v čistej utierke alebo odstredivke na šalát.
- Plátky prosciutta, mozzarellu a melón nakrájame na veľkosť jedného sústa na vidličku.
- Semienka slnečnice nasucho opečieme.
- Namiešame zálievku, dochutíme malým množstvom soli a čerstvo mletým korením podľa chuti.
- Suroviny na šalát priamo pred podávaním premiešame.
- Šalát zalejeme pripravenou zálievkou a posypeme semienkami.