Ambasádor Mort Subite Kriek Lambic Viac na webe
Ryby

Krevety s jalapeno marinádou

Krevety s jalapeno marinádou

Suroviny na 4 porcie

  • Krevety (black tiger, varené, lúpané chvostíky) , 24 ks pri veľkosti 30/40
  • Olej , 1 PL
  • Farebné papričky jalapeno, 2 ks
  • Vňať koriandra (cilantro), 2 PL
  • Limetka (šťava), 1 ks
  • Cesnak , 2 – 3 strúčiky
  • Citrónová kôra , ½ citróna
  • Trstinový cukor alebo med, 1 ČL
  • Soľ, čerstvo mleté korenie
  • Avokádo, 1 ks
  • Zmes byliniek a výhonkov na dekoráciu (koriander, žerucha, pažítka, červená repa,petržlen...), 4 PL
  • Drevené špáradlá, 24 ks

Postup

  1. Krevety jednotlivo napichneme na ploché špáradlá.
  2. Pripravíme marinádu z najemno nakrájaných papričiek, cesnaku, rezančekov citrónovej kôry, koriandra, limetkovej šťavy, trstinového cukru, soli a korenia. Všetko zmiešame, zalejeme krevety v plochej nádobe a necháme krátko marinovať.
  3. Avokádo prekrojíme na polovicu okolo kôstky. Kôstku vyberieme tak, že do nej zasekneme silnejší nôž a otočením do strany kôstku vylúpneme. Polovice avokáda nakrájame na plátky po dĺžke aj so šupkou, ktorú následne odstránime z každého plátku. Ak robíme prípravu vopred, plátky pokvapkáme šťavou z limetky alebo citróna, neoxidujú a zachovajú si pôvodnú farbu.
  4. Na rozpálenej panvici opečieme nasucho krevety z každej strany 30 sekúnd, prelejeme zvyšnou marinádou a krátko necháme prejsť chute opäť max. 30 sekúnd a odstavíme. Podávame teplé alebo studené na plátku avokáda, dekorujeme zmesou ázijských byliniek.
Recept
Stiahnuť
Obrázok receptu
Stiahnuť