Ambasádor Edelweiss Viac na webe
Mäsité jedlá

Krkovička na pive s teplým kelovým šalátom podávaná so zemiakmi

Krkovička na pive s teplým kelovým šalátom podávaná so zemiakmi

Suroviny na 4 porcie

  • Krkovička bez kosti , 4 x 150 g
  • Bravčová masť, 2 PL
  • Horčica francúzska, 1 PL
  • Rasca drvená , ½ PL
  • Cesnak , 4 strúčiky
  • Corgoň 4sladový , 150 ml
  • Vývar podľa potreby, 100 ml
  • Muškát kvet , ½ ČL
  • Citrónová kôra strúhaná , ½ PL
  • Chlebová strúhanka, 1 PL
  • Soľ, korenie čierne mleté
  • Kel s vrchnými zelenými listami , 300 g
  • Zemiaky uvarené v šupke (vhodný typ A) , 300 g
  • Olej slnečnicový lisovaný za studena, 2 PL
  • Cesnak nakrájaný na jemné plátky , 2 – 3 strúčiky
  • Oravská slaninka, plátky 8 ks
  • Majoránka čerstvá 4 vetvičky alebo sušená, 2 ČL
  • Soľ, korenie čierne mleté

Postup

  1. Plátky krkovičky osolíme, okoreníme a opečieme na rozpálenej panvici. Vyberieme a uložíme v teple.
  2. Na panvicu pridáme horčicu a krátko restujeme. Postupujeme opatrne, aby sme neprepálili horčicu. Prelisujeme cesnak, už len krátko opečieme, podlejeme malým množstvom piva a vývaru. Ochutíme muškátovým kvetom a citrónovou kôrou. Zahustíme chlebovou strúhankou (s ohľadom na celiatikov môžeme použiť zemiakový škrob), precedíme a použijeme na preliatie mäsa.
  3. Kelové listy nakrájame na kocky 15 x 15 mm, povaríme krátko v osolenej vode, aby si zachovali farbu aj polosurovú konzistenciu. Pridáme očistené a na kolieska nakrájané zemiaky s hrúbkou cca 4 mm a krátko spoločne s kelom prehrejeme. Scedíme a necháme odtiecť vodu.
  4. Na panvici nachrumkavo opečieme plátky slaniny, vyberieme, pridáme lyžicu oleja a cesnak, opečieme dozlatista, vložíme zemiaky a kel. Všetko spolu prehrejeme 3 – 4 minúty, ochutíme nakrájanou majoránkou, osolíme a okoreníme podľa potreby. Na kelový šalát uložíme mäso a prelejeme šťavou, ozdobíme opečenou slaninkou a čerstvou majoránkou.
Recept
Stiahnuť
Obrázok receptu
Stiahnuť