Ambasádor Heineken viac na webe
Mäsité jedlá

Kura Calabrese s krémovou polentou

Kura Calabrese s krémovou polentou

Suroviny na 4 porcie

  • Kuracie stehno celé, vykostené, s kožou, 4 ks
  • Šampiňóny hnedé, 120 g
  • Cibuľa červená, 1 ks
  • Olivy zelené bez kôstky, 12 ks
  • Cherry paradajky, 8 ks
  • Cesnak , 4 väčšie strúčiky
  • Tymian, šalvia, rozmarín , po 2 vetvičkách
  • Extra panenský olivový olej, 4 PL
  • Citrónová šťava, 1 ks
  • Soľ, korenie, čerstvo mleté
  • Kukuričná krupica instant (alebo klasická jemná), 150 g
  • Maslo, 40 g
  • Parmezán, 40 g
  • Muškátový orech mletý , ¼ ČL
  • Soľ a voda podľa návodu na balení

Postup

  1. Kuracie stehná potrieme citrónovou šťavou a necháme odokryté v chladničke (ideálne cez noc). Po vybratí z chladničky osolíme, okoreníme a prudko opečieme na olivovom oleji. Odložíme na teplom mieste.
  2. Rúru alebo zapekací gril predhrejeme na 180 °C. Cibuľu nakrájame na osminky a huby na polovice, menšie huby necháme vcelku. Cesnak nakrájame na polovice. Všetko orestujeme na oleji v tej istej panvici, pridáme paradajky, bylinky, olivy, soľ a korenie. Potom stehná uložíme späť na zmes cibule a húb kožou nahor.
  3. Pečieme 10 – 12 minút podľa výšky mäsa.
  4. Medzitým necháme zovrieť potrebné množstvo osolenej vody (postupujeme podľa odporúčania na obale polenty). Prisypeme kukuričnú krupicu, prevaríme, do hotovej polenty pridáme maslo a strúhaný parmezán, podľa potreby dosolíme a ochutíme mletým muškátovým orechom.
  5. Stehná podávame s horúcou polentou.
Recept
Stiahnuť
Obrázok receptu
Stiahnuť