Ambasádor Heineken Viac na webe
Mäsité jedlá

Kurča "Tabaco" grilované pod tehlou (gruzínske vykostené kura s cesnakom)

Kurča "Tabaco" grilované pod tehlou (gruzínske vykostené kura s cesnakom)

Suroviny na 4 porcie

  • kurča, 1 ks
  • cesnak , 4 strúčiky
  • citrón, 1 ks
  • olivový olej , 2 PL
  • soľ
  • alobal
  • plochý kameň, dlaždica alebo tehla
  • paradajky , 4 ks
  • ovčí syr , 120 g
  • olivový olej , 3 PL
  • kôpor čerstvý , 4 PL
  • korenie čierne čerstvo mleté
  • soľ

Postup

  1. Kurča vykostíme, ponecháme len konce krídel. Kožu potrieme citrónovou šťavou a necháme 2 – 4 hodiny v chlade. Osolíme, potrieme olivovým olejom a grilujeme zaťažené tehlou alebo dlaždicou zabalenou v alobale. Pôvodne sa používal plochý kameň a môžeme ho použiť aj my, ak ho máme k dispozícii.
    Tlakom urýchlime čas pečenia a zbavíme kurča prebytočného tuku.
    Začíname na strane kože, po 5 minútach obrátime a tento postup zopakujeme ešte raz. Pred koncom potrieme kurča z oboch strán prelisovaným cesnakom a grilujeme ešte asi 2 minúty z každej strany.
  2. Paradajky nakrájame na štvrtinky, prelejeme olivovým olejom a odložíme v chladničke.
    Pred konzumáciou primiešame hrudky ovčieho syra a čerstvý kôpor, okoreníme a podľa potreby osolíme.
Recept
Stiahnuť
Obrázok receptu
Stiahnuť