Bezmäsité jedlá
Frittata s reďkovkami a syrom

Suroviny na 4 porcie
- Vajcia , 6 ks
- Reďkovky červené, 400 g
- Cibuľa , 2 ks
- Extra panenský olivový olej, 50 ml
- Čerstvo nastrúhaný parmezán, 100 g
- Maslo, 2 polievkové lyžice
- Soľ
- Čerstvo mleté korenie
- Zelená vňať – petržlen, pažítka alebo kerblík (trebuľka)
- Panvica s nepriľnavým povrchom a ohňovzdornou rukoväťou, priemer 25 cm.
Postup
- Do veľkej panvice s olivovým olejom pridáme cibuľu nakrájanú na tenké kolieska, mierne osolíme.
- Podusíme zakryté. Keď je cibuľa sklovitá, odokryjeme ju a opečieme do zlatista.
- Pridáme reďkovky nakrájané na 2 – 3 mm kolieska, osolíme a opečieme do zmäknutia.
- Nakloníme panvicu a odoberieme prebytočný olej. Necháme čiastočne vychladnúť.
- Vajcia dôkladne rozšľaháme. Pridáme zeleninu a nastrúhaný syr, zelenú nasekanú vňať a premiešame.
- Na panvici rozohrejeme maslo na strednom plameni. Keď sa z neho prestane dymiť, nalejeme vaječnú zmes, premiešame vidličkou, stiahneme plameň. Keď vajcia stuhnú zospodu, vložíme panvicu pod gril a dopečieme. Môžeme obrátiť vyklopením na tanier a vložiť späť opačnou stranou alebo upečieme frittatu v rúre, vtedy použijeme formu alebo panvicu s nehorľavou rukoväťou (pečieme 15 min. na 190 °C).
- Frittatu podávame nakrájanú na trojuholníky, teplú alebo vychladnutú, ale nie z chladničky.