Ambasádor Heineken viac na webe
Bezmäsité jedlá

Frittata s reďkovkami a syrom

Frittata s reďkovkami a syrom

Suroviny na 4 porcie

  • Vajcia , 6 ks
  • Reďkovky červené, 400 g
  • Cibuľa , 2 ks
  • Extra panenský olivový olej, 50 ml
  • Čerstvo nastrúhaný parmezán, 100 g
  • Maslo, 2 polievkové lyžice
  • Soľ
  • Čerstvo mleté korenie
  • Zelená vňať – petržlen, pažítka alebo kerblík (trebuľka)
  • Panvica s nepriľnavým povrchom a ohňovzdornou rukoväťou, priemer 25 cm.

Postup

  1. Do veľkej panvice s olivovým olejom pridáme cibuľu nakrájanú na tenké kolieska, mierne osolíme.
  2. Podusíme zakryté. Keď je cibuľa sklovitá, odokryjeme ju a opečieme do zlatista.
  3. Pridáme reďkovky nakrájané na 2 – 3 mm kolieska, osolíme a opečieme do zmäknutia.
  4. Nakloníme panvicu a odoberieme prebytočný olej. Necháme čiastočne vychladnúť.
  5. Vajcia dôkladne rozšľaháme. Pridáme zeleninu a nastrúhaný syr, zelenú nasekanú vňať a premiešame.
  6. Na panvici rozohrejeme maslo na strednom plameni. Keď sa z neho prestane dymiť, nalejeme vaječnú zmes, premiešame vidličkou, stiahneme plameň. Keď vajcia stuhnú zospodu, vložíme panvicu pod gril a dopečieme. Môžeme obrátiť vyklopením na tanier a vložiť späť opačnou stranou alebo upečieme frittatu v rúre, vtedy použijeme formu alebo panvicu s nehorľavou rukoväťou (pečieme 15 min. na 190 °C).
  7. Frittatu podávame nakrájanú na trojuholníky, teplú alebo vychladnutú, ale nie z chladničky.
Recept
Stiahnuť
Obrázok receptu
Stiahnuť