Ambasádor Mort Subite Kriek Lambic viac na webe
Ryby

Losos marinovaný v pšeničnom pive a citrusovej šťave

Losos marinovaný v pšeničnom pive a citrusovej šťave

Suroviny na 4 porcie

  • losos – chladený filet bez kože, 400 g
  • citrón, 1 veľký alebo 2 menšie
  • olivový olej, 80 ml
  • pomaranč, 1 ks
  • Zlatý Bažant Pšeničné
  • olivový olej , 4 PL
  • citrónová šťava, 2 PL
  • šalotka väčšia, 1 ks
  • vňať koriandra nakrájaná najemno, 2 PL
  • čerstvo mleté ružové korenie z mlynčeka
  • soľ

Postup

  1. Lososa nakrájame naprieč svalovými vláknami na plátky hrubé 2 – 3 mm.
  2. Pripravíme si menší plech na pečenie alebo inú plochú nádobu, vylejeme doň olivový olej a rozložíme jednotlivo plátky ryby.
  3. Pokvapkáme ¾ citrónovej šťavy, zalejeme pomarančovou šťavou zmiešanou s pivom, plátky obrátime a odložíme marinovať na 15 minút do chladničky.
  4. Olej zamiešame so zvyšnou citrónovou šťavou, 1 lyžičkou najemno postrúhanej pomarančovej a citrónovej kôry, šalotku a koriandrovú vňať nakrájame nadrobno, pridáme do zálievky, osolíme a okoreníme čerstvo mletým alebo drveným ružovým korením.
  5. Lososa rozložíme na tanier a prelejeme zálievkou
  6. Podávame s ražným chlebom.
Recept
Stiahnuť
Obrázok receptu
Stiahnuť