Ambasádor Heineken viac na webe
Bezmäsité jedlá

Špargľa po benátsky s kaparovou omáčkou (Asparagi alla Veneta)

Špargľa po benátsky s kaparovou omáčkou (Asparagi alla Veneta)

Suroviny na 4 porcie

  • špargľa čerstvá, 1500 g
  • vajce, 4 ks
  • citrón , 1 ks
  • olivový olej panenský, 4 - 6 PL
  • sardely, 2 ks
  • kapary, 1 PL
  • petržlenová vňať hladkolistá, 1 PL
  • čierne korenie čerstvo mleté

Postup

  1. Spodnú drevnatú časť špargle odkrojím vo vzdialenosti asi 25 mm. Špargľu očistíme škrabkou. Ak začíname pod hlavičkou špargle smerom k spodnému koncu, hĺbku rezu postupne zvýšime až na 1,5 mm.
  2. Špargľu uvaríme v osolenej vode. Najvhodnejší je úzky a vysoký hrniec, v ktorom špargľu varíme zakrytú hlavičkami nahor. Hlavičky môžu vyčnievať nad hladinu, uvaria sa totiž v pare. Na pohodlnejšiu manipuláciu môžeme špargľu zviazať niťou po 6 – 7 kusoch.

    Čas varenia je do 10 minút podľa hrúbky a čerstvosti. Uvarenú špargľu môžeme krátko a intenzívne ugrilovať.
  3. Vajcia prekrojíme na polovice, žĺtky vyberieme a ručne vymiešame dohladka s citrónovou šťavou a olivovým olejom.
  4. Pridáme nadrobno nasekané kapary a sardely, petržlenovú vňať a čierne korenie.
  5. Horúcu špargľu prelejeme omáčkou.
Recept
Stiahnuť
Obrázok receptu
Stiahnuť