Ambasádor Edelweiss viac na webe
Mäsité jedlá

Špíz z kuracej pečene v oravskej slaninke

Špíz z kuracej pečene v oravskej slaninke

Suroviny na 4 porcie

  • Kuracia pečeň , 600 g
  • Oravská slaninka, plátky , 32 ks (2 x 7 cm)
  • Bravčová masť, 1 PL
  • Cibuľa menšia, 4 ks
  • Soľ, korenie čierne mleté
  • Drevené alebo kovové ihly , 8 ks/15 cm
  • Červená cibuľa, 2 ks
  • Kyslé uhorky, 80 g
  • Med , 1 – 2 ČL
  • Semienka horčice a koriandra , po ½ ČL

Postup

  1. Pečeň odblaníme, umyjeme, vysušíme papierovou kuchynskou utierkou a rozdelíme na polovice. Okoreníme ich čerstvým mletým čiernym korením a zabalíme do plátkov slaninky.
  2. Cibuľu prekrojíme na štvrtiny, rozoberieme podľa vrstiev lupeňov na 2 – 3 vrstvy a striedavo s pečeňou napichujeme na ihly.
  3. Opečieme na panvici na bravčovej masti z oboch strán 4 – 6 minút podľa veľkosti pečene. Zvolíme strednú intenzitu, môžeme dvakrát obrátiť. Na záver dochutíme záhradnou bylinkou (najvhodnejšia je saturejka) a osolíme.
  4. Pripravíme zálievku z uhoriek nakrájaných na jemné plátky, nadrobno nakrájanej cibule a opečených, čiastočne podrvených semienok, malého množstva uhorkového nálevu a osladíme medom.
  5. Bagetu prekrojíme pozdĺžne, vložíme špíz a vytiahneme ihlu. Zálievku podávame zvlášť alebo priamo v bagete. Možno doplniť listami šalátu a konzumovať vo forme take away.
Recept
Stiahnuť
Obrázok receptu
Stiahnuť