Ambasádor Heineken Viac na webe
Ryby

Teplý šalát zo zelenej fazuľky s kúskami lososového pstruha

Teplý šalát zo zelenej fazuľky s kúskami lososového pstruha

Suroviny na 4 porcie

  • pstruh lososový (filet bez kože) , 600 g
  • čerstvá alebo mrazená nekrájaná zelená fazuľka – struky , 400 g
  • zemiaky nové (ružiaky), 240 g
  • olivový olej panensky, 8 PL
  • cesnak , 4 strúčiky
  • kôpor čerstvy , 4 PL
  • soľ
  • čierne korenie čerstvo mleté

Postup

  1. Vyberieme malé zemiaky, umyjeme a uvaríme aj so šupkou v mierne osolenej vode.
    Scedíme a necháme vychladnúť. Tento krok môžeme urobiť aj niekoľko hodín vopred.
    Vychladnuté pokrájame aj so šupkou na plátky hrubé 4 – 5 mm. Pred pridaním do šalátu zohrejeme v sitku v horúcej vode.
  2. Zo strukov fazuľky odrežeme konce, zo staršej stiahneme aj tuhé vlákno pozdĺž strukov a uvaríme vcelku v osolenej vode do polomäkka, po uvarení vyberieme a vložíme do studenej vody, aby si zachovala sviežu zelenú farbu. Po ochladení scedíme a necháme odkvapkať v sitku.
  3. Očistíme cesnak a nakrájame na tenké plátky. Filety nakrájame priečne na kúsky veľké 3 × 2 cm.
  4. V panvici rozohrejeme polovicu oleja a opečieme kúsky ryby z oboch strán. Osolíme, okoreníme, vyberieme a odložíme na teplé miesto.
    Do panvice pridáme plátky cesnaku a po krátkom opečení zelenú fazuľku prehrejeme a zľahka primiešame horúce zemiaky a kúsky ryby.
  5. Dochutíme soľou a korením podľa potreby, zjemníme zvyšným olivovým olejom a posypeme čerstvým kôprom.
Recept
Stiahnuť
Obrázok receptu
Stiahnuť