Ambasádor viac na webe
Sladké jedlá

Tiramisu

Tiramisu

Suroviny na 4 porcie

  • Žĺtky , 4 ks
  • Cukor kryštál , 120 g
  • Mascarpone , 500 g
  • Piškóty dlhé , 500 g
  • Káva (najlepšie espresso) , 300 ml
  • Mandľový likér amaretto , 50 ml
  • Kakao na posypanie

Postup

  1. Žĺtky a cukor vyšľaháme na hustú penu (nesmú v nej zostať celé kryštáliky cukru). Potom pomaly primiešame mascarpone a dôkladne miešame, až kým nevznikne hladký krém (miešať treba pomaly stierkou alebo vareškou, aby krém nezredol).
  2. Na dno pripravenej nádoby (asi 30 x 30 x 10 cm) poukladáme tesne vedľa seba vrstvu piškót, ktoré sme predtým na 2 sekundy namočili do silnej horúcej kávy zmiešanej s amarettom. Na piškóty rozotrieme polovicu krému. Rozložíme druhú vrstvu piškót, rozotrieme na ne zvyšnú polovicu krému, uhladíme a niekoľkokrát zľahka udrieme nádobou o kuchynskú dosku, aby sa krém dostal rovnomerne medzi vrstvy piškót. Tiramisu dáme na noc vychladiť do chladničky.
  3. Povrch stuhnutého tiramisu posypeme kakaom. Nakrájame na porcie a podávame.
Recept
Stiahnuť
Obrázok receptu
Stiahnuť