Ambasádor Mort Subite Kriek Lambic viac na webe
Sladké jedlá

Tvarohové knedličky s glazovanými jahodami v mede s citrónovým Radlerom a medovkou

Tvarohové knedličky s glazovanými jahodami v mede s citrónovým Radlerom a medovkou

Suroviny na 4 porcie

  • tvaroh hrudkový , 750 g
  • krupica detská , 210 – 240 g
  • vajce , 3 ks
  • cukor práškový , 3 PL
  • soľ , ½ ČL
  • jahody , 30 – 40 ks
  • med , 3 PL
  • medovka čerstvá , 4 vetvičky
  • pivo Zlatý Bažant Radler Citrón , 80 – 100 ml
  • maslo , 4 PL

Postup

  1. V dostatočne veľkom hrnci dáme ohrievať vodu na varenie knedličiek.
  2. Vajcia rozbijeme, oddelíme bielky a vyšľaháme tuhý sneh.
  3. Krupicu, tvaroh, žĺtky, cukor a soľ dôkladne premiešame. Na záver zľahka primiešame sneh z bielkov.
  4. Mokrými rukami alebo v hygienických rukaviciach vytvarujeme knedličky, vložíme do vriacej vody a varíme cca 4 – 5 minút.
  5. Medzitým zohrejeme vo väčšej panvici med. Pridáme očistené jahody, väčšie jahody prekrojíme na polovice alebo na tretiny, podlejeme polovicou piva, pridáme vetvičky medovky a krátko, ale intenzívne necháme prehriať. Podľa potreby dolievame pivo, aby sme získali málo hustej šťavy.
  6. Medovku vyberieme. Servírujeme horúce s knedličkami, preliate maslom, podľa chuti môžeme posypať práškovým cukrom.
Recept
Stiahnuť
Obrázok receptu
Stiahnuť