Mäsité jedlá
Carpaccio di Cipriani - Tenké plátky surovej hovädzej sviečkovice s horčicovou majonézou a rukolou

Suroviny na 4 porcie
- hovädzia sviečkovica, 320 g
- majonéza, 80 g
- smotana sladká, 2 PL
- horčica, 1 PL
- worcesterská omáčka, 1 ČL
- tabasco
- soľ
- korenie čierne mleté
- rukola
- žerucha
Postup
- Mäso nakrájame na tenké plátky. Ak nemáme nárezový
stroj a plátky krájame ručne, môžeme ich jemne roztlačiť rukou alebo
valčekom na cesto pod potravinárskou fóliou.
Plátky rozložíme na taniere tak, aby sa minimálne prekrývali. - Majonézu zamiešame s ostatnými surovinami a necháme odstáť v chladničke 15 minút, aby sa chute spojili.
- Mäso pokvapkáme ochutenou majonézou, okoreníme a ozdobíme rukolou a žeruchou.