Ambasádor Heineken viac na webe
Mäsité jedlá

Carpaccio di Cipriani - Tenké plátky surovej hovädzej sviečkovice s horčicovou majonézou a rukolou

Carpaccio di Cipriani - Tenké plátky surovej hovädzej sviečkovice s horčicovou majonézou a rukolou

Suroviny na 4 porcie

  • hovädzia sviečkovica, 320 g
  • majonéza, 80 g
  • smotana sladká, 2 PL
  • horčica, 1 PL
  • worcesterská omáčka, 1 ČL
  • tabasco
  • soľ
  • korenie čierne mleté
  • rukola
  • žerucha

Postup

  1. Mäso nakrájame na tenké plátky. Ak nemáme nárezový stroj a plátky krájame ručne, môžeme ich jemne roztlačiť rukou alebo valčekom na cesto pod potravinárskou fóliou.

    Plátky rozložíme na taniere tak, aby sa minimálne prekrývali.

  2. Majonézu zamiešame s ostatnými surovinami a necháme odstáť v chladničke 15 minút, aby sa chute spojili.
  3. Mäso pokvapkáme ochutenou majonézou, okoreníme a ozdobíme rukolou a žeruchou.
Recept
Stiahnuť
Obrázok receptu
Stiahnuť