Ambasádor Krušovice Královská 12° viac na webe
Mäsité jedlá

Foie gras so šošovicou beluga a hubovým ragú

Foie gras so šošovicou beluga a hubovým ragú

Suroviny na 4 porcie

  • Foie gras hus/kačka, 200g
  • Brandy
  • Madeira/portské biele
  • Čierna šošovica,varená
  • Karotka, 1 menšia
  • Cibuľa, 1 malá
  • Olej, 1PL
  • Ocot balsamico, 1ČL
  • Soľ,korenie čierne mleté
  • Chlieb na hrianku/biely napr. toskánsky,lipótsky.../
  • Čerstvé huby, 160g
  • Šalotka, 4 malé ks
  • Olej,1PL
  • Čerstvá saturejka,5 vetvičiek

Postup

Pečeň umyjeme odstránime žilky a odblaníme. Ručne rozdelíme na menšie časti, premiešame s brandy, madeirou,okoreníme, osolíme a necháme 24 hodín v chlade odležať. Pevne zrolujeme do potravinárskej fólie, použijeme min. 2 vrstvy, prvú odporúčam miestami prepichnúť špáradlom, aby sa uvoľnil príp. vzduch, ako posledná vrstva môže byť alobal. Rovnako môžeme použiť aj formu na paštétu. Uvaríme v pare pri 60 °C cca 40 min. podľa priemeru valca (1 cm 10 min.). Uvarenú paštétu odložíme do chladničky cca na 2 dni. Po nakrájaní môžeme krátko opiecť z oboch strán alebo podávame chladenú, ochutenú morskou soľou a čerstvo mletým čiernym korením.
Pór a karotku nakrájame na drobné kocky, krátko orestujeme na oleji, za občasného podliatia vývarom alebo vodou, kým karotka nie je polomäkká, pridáme šošovicu, saturejku, osolíme, okoreníme a dochutíme balsamicom. Zelenú časť póru pridáme nakoniec, premiešame a odstavíme. Na druhej panvici prudko orestujeme čerstvé huby so šalotkou, ochutíme morskou soľou a čerstvo mletým čiernym korením. Šošovicu a huby netreba podávať úplne horúce, postačia
teplé alebo vlažné. Z chleba pripravíme nasucho opečené hrianky. Servírujeme: šošovica, hubové ragú, hrianka, foie gras.
Recept
Stiahnuť
Obrázok receptu
Stiahnuť
Kalkulácia receptu
Stiahnuť