Ambasádor Krušovice Královská 12° viac na webe
Mäsité jedlá

Kačacie stehno s dusenou kapustou a zemiakovými šúľancami

Kačacie stehno s dusenou kapustou a zemiakovými šúľancami

Suroviny na 4 porcie

  • Kačacie stehno, 4ks
  • Kačacia masť
  • Soľ, 1PL
  • Kvasená kapusta
  • Cibuľa, 1 väčšia
  • Zemiaky varené v šupke
  • Polohrubá múka
  • Červená kapusta
  • Cibuľa 1 väčšia
  • Kryštálový cukor
  • Drvená rasca, 1ČL
  • Celá škorica, 3 cm
  • Ocot
  • Soľ , čierne mleté korenie
  • Rozmarín, 1 vetvička

Postup

Kačacie stehná nasolíme, necháme cez noc odležať v chlade, potom zľahka opláchneme a vložíme do vhodnej nádoby podľa počtu stehien. Zalejeme masťou, pridáme vetvičky rozmarínu, zakryjeme alobalom a pomaly pečieme pri 130 °C cca 3 – 4 hod domäkka (alebo varíme pri 90 °C 10 hod). V masti môžu zostať uskladnené na chladnom mieste 3 mesiace.
Uvarené zemiaky nastrúhame alebo najemno zomelieme na mäsovom mlynčeku, osolíme a s múkou zamiesime nelepivé cesto, vytvarujeme šúľky, z ktorých krájame kúsky a dotvarujeme zašúľaním na doske. Varíme v osolenej vode, po vyplávaní ich scedíme, opláchneme a omastíme. V kastróle pripravíme karamel z cukru, pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu, krátko opečieme (bez tuku), pridáme nastrúhanú červenú kapustu, podlejeme vodou, osolíme, ochutíme drvenou rascou, kúskom škorice, korením a dusíme domäkka, pred koncom okyslíme octom a omastíme masťou z konfi tovania. 
V druhom kastróle opečieme nakrájanú cibuľu na masti, pridáme kyslú kapustu a ešte krátko opečieme,
podlejeme malým množstvom vody a podusíme, podľa potreby prisladíme a osolíme. Kačacie stehná pred podávaním dopečieme v rúre dozlatista. Vychladnuté šúľance opečieme na masti, osolíme. Na prípravu používame masť z konfitu.
Recept
Stiahnuť
Obrázok receptu
Stiahnuť
Facebook príspevok
Stiahnuť
Kalkulácia receptu
Stiahnuť