Ambasádor Krušovice Královská 12° viac na webe
Mäsité jedlá

Kuracie stripsy so zeleninovými hranolkami a dressingom Samuraj

Kuracie stripsy so zeleninovými hranolkami a dressingom Samuraj

Suroviny na 4 porcie

  • Kuracie psia, 250g
  • Solamil, 8PL
  • Zmes korenia na grilovanie, 4PL
  • Vajce, 2ks
  • Drvené kukuričné lupienky, 80g
  • Zeler, 1 stredne veľký
  • Mrkva, 2 veľké
  • Morská soľ
  • Majonéza, 100ml
  • Paprikové pyré/napr ljutenica,ajvar…, 80g
  • Kečup, 2PL
  • Brandy, 20 ml
  • Soľ, čierne mledté korenie - hnedý cukor,chilli/podľa chuti
  • Olej na vyprážanie, 200ml

Postup

Majonézu zmiešame s paprikovým pyré, kečupom a brandy, ochutíme a odložíme v chlade. Kuracie prsia nakrájame na rezance veľkosti malíčka, osolíme (podľa obsahu soli v zmesi), obalíme v zmesi obľúbeného grilovacieho korenia a 4 PL solamylu, v rozšľahaných vajíčkach a drvených kukuričných lupienkoch. Očistenú zeleninu nakrájame na väčšie hranolčeky, obalíme v solamyle. Ako prvú fritujeme zeleninu, potom kuracie strips, tuk odsajeme kuchynskou papierovou utierkou, hranolčeky solíme vločkami morskej soli až na tanieri.
Recept
Stiahnuť
Obrázok receptu
Stiahnuť
Facebook príspevok
Stiahnuť
Kalkulácia receptu
Stiahnuť