Ambasádor Krušovice Královská 12° Viac na webe
Mäsité jedlá

Pomaly pečené trhané hovädzie so zemiakmi v šupke

Pomaly pečené trhané hovädzie so zemiakmi v šupke

Suroviny na 4 porcie

  • Hovädzí krk,hruď 300g
  • Hrubozrnná soľ , 2 PL
  • Hnedý cukor, 1 PL
  • Jablkový ocot, 100ml
  • Tmavé pivo, 50ml
  • Zmes korenia /napr na steak/, 2PL
  • Koreňová zelenina, 360g
  • Olej, 2 PL
  • Zemiaky v šupke, 250g
  • Maslo, 4PL
  • Morská hrubozrnná soľ
  • Omáčka,dip, podľa chuti
  • Tamian, 4 vetvičky

Postup

Mäso môžeme nakrájať na cca 40 g kusy, potrieme soľou a cukrom a odložíme na 12 hodín do chladničky, ideálne zabalené v potravinárskej fólii, potom zľahka opláchneme jablčným octom, potrieme worcestrom, zmesou korenia (môžeme pridať aj 2 PL dijonskej horčice). Vložíme do pekáča, podlejeme pivom a zakryté pomaly pečieme pri 110 až 120 °C 6 – 8 hodín. V polovici pečenia obrátime, mäso pustí aj vlastnú šťavu, ak treba, podlejeme malým množstvom vývaru. Dostatočne upečené je, ak sa dá ľahko trhať vidličkou.
Koreňovú zeleninu (karotka, paštrnák, kvaka, žltá cvikla a pod.) očistíme, menšie karotky a paštrnák necháme vcelku, väčšie pozdĺžne prekrojíme, guľatú zeleninu na osminky alebo na hrubšie kolieska, uložíme na plech s papierom na pečenie, potrieme olejom, posypeme hrubozrnnou soľou a pridáme vetvičku tymianu. Pečieme v rúre rozohriatej na 180 °C dozlatista 20 – 30 minút. Malé varené zemiaky v šupke pridáme k zelenine po 10 minutách. Servírujeme horúce natrhané mäso na zelenine, zemiaky ochutíme maslom a soľou, podávame s obľúbenou studenou omáčkou (napr. tatarská, ravigote, dymová BBQ a pod.).
Recept
Stiahnuť
Obrázok receptu
Stiahnuť
Facebook príspevok
Stiahnuť
Kalkulácia receptu
Stiahnuť