Ambasádor viac na webe
Bezmäsité jedlá

Cícerový falafel ako burger s miso majonézou a arabským chlebom

Cícerový falafel ako burger s miso majonézou a arabským chlebom

Suroviny na 4 porcie

  • Falafel:
  • cícer uvarený(polotovar v plechovke) bez nálevu, 400 g
  • cesnak, 2 strúčiky
  • cibuľa, 2 ks
  • rasca mletá, 1 ČL
  • koriander mletý, 1 ČL
  • petržlenová vňať hladkolistá, 1 PL
  • zemiakový škrob, 2 PL
  • soľ
  • korenie čierne mleté
  • Na obalenie:
  • múka hladká , 2 PL
  • sezamové semienka, 3 PL
  • olej
  • miešaný šalát
  • listový šalát
  • paradajky, červená cibuľa, uhorka, po 50 g
  • citrónová šťava, ½ citróna
  • olivový olej, 50 ml
  • soľ
  • sezamový olej, 100 ml
  • miso pasta, 70 – 80 g
  • arabský chlieb podľa chuti, 4 ks

Postup

  1. Cícer scedíme, nálev nepoužijeme.
  2. Cibuľu a cesnak očistíme a všetky uvedené suroviny na falafel dvakrát jemne pomelieme alebo rozmixujeme v kuchynskom robote. Primiešame zemiakový škrob, soľ a koreniny.
  3. Zmes odložíme do chladničky na 1 – 2 hodiny, získa kompaktnejšiu konzistenciu.
  4. Miso pastu vymiešame v miske za postupného pridávania sezamového oleja na konzistenciu majonézy, odložíme v chladničke.
  5. Sezam nasypeme do širšej misky tak, aby nepokrýval celé dno. Zo zmesi formujeme burgery, ak sa nám lepia na ruky, zľahka poprášime múkou, vytvarované pritlačíme z každej strany do sezamu, uložíme na tácku, zakryjeme potravinárskou fóliou a odložíme do chladu. Až po tento krok môžeme všetko pripraviť v predstihu 4 – 5 hodín
  6. Burgery grilujeme potreté olejom pomaly 5 – 8 minút z každej strany do zlatohneda.
  7. Podávame so zeleninou, miso majonézou v arabskom chlebe.
Recept
Stiahnuť
Obrázok receptu
Stiahnuť