Ambasádor Zlatý Bažant Tmavé Viac na webe
Mäsité jedlá

Hovädzí Reuben sandwich

Hovädzí Reuben sandwich

Suroviny na 4 porcie

  • Hovädzie pastrami plátky, 300g
  • Kyslá kapusta, 400g
  • Červená cibuľa 1/2 malej
  • Petržlenová vňať, 1PL
  • Drvená rasca, 1/2ČL
  • Slnečnicový olej. 1PL
  • Chlieb, 8 krajíčkov
  • Majonéza, 480ml
  • Med, 1PL
  • Horčica Dijon, 2PL
  • Soľ, čierne mleté korenie
  • Stonkový zeler, 200g
  • Šalátová uhorka , 200g
  • Karotka, 200g
  • Syr na zapečenie, 8 plátkov
  • Drevené špáradlá, 8ks

Postup

Zeleninu očistíme a nakrájame na hranolčeky veľkosti prsta. Z majonézy, horčice a medu vymiešame dip, osolíme a okoreníme. Cibuľu nakrájame nadrobno, zmiešame s kyslou kapustou, ochutíme rascou, petržlenovou vňaťou a zjemníme olejom. Chlieb opečieme nasucho, na spodný diel chleba navrstvíme kapustový šalát, plátky pastrami, plátok syra a krátko necháme zapiecť pod vrchným grilom v el. rúre. Preložíme vrchným dielom chleba, zafixujeme napichovadlami a prekrojíme na polovice. Podávame s hranolčekmi čerstvej zeleniny a dipom v samostatnej miske. Pastrami môžeme nahradiť obdobným
hovädzím mäsom alebo hovädzou jemne zaúdenou šunkou.
Recept
Stiahnuť
Obrázok receptu
Stiahnuť
Facebook príspevok
Stiahnuť
Kalkulácia receptu
Stiahnuť