Ambasádor Zlatý Bažant Tmavé viac na webe
Mäsité jedlá

Bavorský hot-dog

Bavorský hot-dog

Suroviny na 4 porcie

  • Bavorská klobása na grilovanie, 10 ks
  • Mäsitá slanina, 30 plátkov
  • Červená cibuľa
  • Jablko sladkokyslé, 2 ks
  • Šalvia, 10 lístkov
  • Bageta francúzska 25 cm , 10 ks
  • Čerstvo-mleté korenie
  • Syr ementál, 10 plátkov
  • Majonéza, 160ml
  • Horčica celozrnná, 40ml
  • Hnedý cukor
  • Soľ
  • Lístky rukoly,žeruchy …na dekoráciu
  • Olej

Postup

Majonézu zmiešame s horčicou, ochutíme soľou a korením. Plátky slaniny opečieme z oboch strán v panvici zakryté alobalom, aby sa veľmi neskrútili, vyberieme, na vypečenom tuku opečieme na plátky hrúbky 2-3 mm nakrájanú cibuľu a jablko so šupkou, ak je tuku málo, dolejeme olej. Klobásy upečieme na grile, príp. na druhej panvci, pred dopečením preložíme plátkami syra, necháme roztiecť, prípadne zapečieme pod vrchným grilom (salamander). Bagetu pozdĺžne nakrojíme, krátko opečieme nasucho, potrieme majonézou, pridáme cibuľu s jablkami, klobásu, slaninu, ozdobíme rukolou alebo žeruchou.
Recept
Stiahnuť
Obrázok receptu
Stiahnuť
Facebook príspevok
Stiahnuť
Kalkulácia receptu
Stiahnuť