Ambasádor Zlatý Bažant Tmavé Viac na webe
Mäsité jedlá

Gratinované medajlónky s lesnými hubami

Gratinované medajlónky s lesnými hubami

Suroviny na 4 porcie

  • Bravčová panenka /sviečkovica/, 600g
  • Soľ, čierne mleté korenie
  • Olej
  • Čerstvé očistené/mrazené huby, 400g
  • Olej, 1PL
  • Zemiakový škrob
  • Sladká smotana 12%, 500ml
  • Petržlenová vňať, čerstvá
  • Spaetzle
  • Vajce, 5ks
  • Mlieko
  • Polohrubá múka, 300g
  • Maslo
  • Biele korenie mleté
  • Muškátový mletý orech
  • Soľ
  • Strúhaný syr na zapekanie, 200g

Postup

Z vajec, mlieka, múky, soli a korenín pripravíme hladké poloriedke cesto pomocou el. šľahača. Pretlačíme cez haluškár do vriacej osolenej vody, po vyplávaní scedíme, krátko opláchneme studenou vodou, pridáme maslo a premiešame. Mäso nakrájame na medailóniky, osolíme, okoreníme a opečieme na panvici, prepečieme na polovicu. Huby nakrájame na hrubšie plátky, opečieme na oleji, osolíme, okoreníme, prikryté podusíme a necháme odpariť vodu cca 10 min., zalejeme smotanou, v ktorej rozmiešame zemiakový škrob, a prevaríme ešte 5 min., pridáme sekanú petržlenovú vňať, prilejeme výpek z mäsa, dochutíme soľou podľa potreby. Halušky prehrejeme s 2/3 omáčky, vlejeme do zapekacej misky, uložíme medailóniky, prelejeme omáčkou, posypeme strúhaným syrom a zapečieme pri teplote 180 °C cca 8-12 min. dozlatista.
Recept
Stiahnuť
Obrázok receptu
Stiahnuť
Facebook príspevok
Stiahnuť
Kalkulácia receptu
Stiahnuť