Ambasádor Zlatý Bažant Tmavé viac na webe
Ryby

Burger Hokkaido s údeným lososom a wasabi

Burger Hokkaido s údeným lososom a wasabi

Suroviny na 4 porcie

  • Tekvica hokkaido, 800g
  • Cícer varený, 200g
  • Vajce, 10ks
  • Obilné vločky/ovsené, 100g
  • Strúhanka podľa potreby
  • Zemiakový škrob
  • Cesnak
  • Čerstvá vňať petržlen/koriander
  • Chilli paprička červená 2-3malé
  • Rímska rasca mletá
  • Čierne korenie, čerstvo mleté
  • Sezamové semienka, čierne
  • Soľ podľa chuti
  • Olej
  • Majonéza, 120ml
  • Limetka 2ks/šťava,kôra
  • Trstinový cukor
  • Wasabi pasta
  • Šaláty listové zmes/rucola
  • Červená cibuľa
  • Údený losos pravý/plátky,100g
  • Celozrnná žemľa burger, 10ks

Postup

2/3 tekvice nakrájame na väčšie kocky a upečieme, 1/3 nastrúhame nahrubo a necháme surovú. Cícer čiastočne roztlačíme vidličkou, cesnak prelisujeme, sezam opečieme nasucho, vňať nakrájame. Upečenú tekvicu popučíme vidličkou, primiešame vajcia, soľ, koreniny, vločky, cícer, strúhanú tekvicu, nadrobno krájanú čili papričku, zemiakový škrob a strúhanku podľa potreby, aby vznikla hustejšia masa, malú vzorku obalíme len zľahka v strúhanke, ochutnáme a zmes ešte dochutíme podľa potreby. Zmes odložíme do chladničky na 2-3 hod. a potom vytvarujeme burgery, obalíme v strúhanke a odložíme do chladničky, ideálne na noc. Pomaly opečieme v panvici alebo na grile potreté olejom, z každej strany cca 8 min. Majonézu zmiešame s trstinovým cukrom, wasabi a nastrúhanou limetkovou kôrou, prípadne okyslíme ¼ šťavy z limetky, zvyšnú šťavu použijeme na dochutenie listových šalátov. Listové šaláty podľa potreby natrháme a zmiešame s tenkými plátkami červenej cibule. Prekrojenú žemľu opečieme, naplníme takto: wasabi majonéza, šalát, burger, šalát losos, preložíme vrchným dielom a zafixujeme napr. bambusovou špajdľou.
Recept
Stiahnuť
Obrázok receptu
Stiahnuť
Facebook príspevok
Stiahnuť
Kalkulácia receptu
Stiahnuť