Ambasádor Zlatý Bažant Tmavé viac na webe
Bezmäsité jedlá

Hlivový perkelt s údenou paprikou a špenátovými haluškami

Hlivový perkelt s údenou paprikou a špenátovými haluškami

Suroviny na 4 porcie

  • Hliva ustricová, 800g
  • Cibuľa, 100g
  • Paprika čerstvá, 200g
  • Paradajkový pretlak, 200g
  • Bravčová masť
  • Mletá sladká paprika
  • Mletá sladká údená paprika
  • Sušená majoránka
  • Drvená rasca
  • Cesnak
  • Ligurček čerstvý, 1 -2stonky
  • Soľ, čierne mleté korenie
  • vajcia
  • Hrubá múka, 160g
  • Voda
  • Špenátový mrazený pretlak
  • Vývar na podlievanie /zeleninový,alebo mäsový/, 200g

Postup

Nadrobno nakrájanú cibuľu osolíme, opečieme na masti, pridáme na hrubšie rezance nakrájanú hlivu a čerstvú papriku, okoreníme a orestujeme do zlatista, pridáme paradajkový pretlak, rascu, korenie, po 2 minútach sušenú papriku, krátko opečieme, podlievame vývarom a dusíme asi 40 min. za občasného podliatia podľa potreby. 10 min. pred koncom ochutíme prelisovaným cesnakom, majoránom a podľa chuti aj nakrájanou čili papričkou. V hrnci zohrejeme osolenú vodu. Vajcia premiešame s rozmrazeným špenátom a vodou, cesnakom, osolíme, postupne prisypávame múku a vymiešame hladké, polohusté cesto. Cez haluškár zavaríme do vriacej vody, po vyplávaní halušky krátko prepláchneme a omastíme.
Recept
Stiahnuť
Obrázok receptu
Stiahnuť
Facebook príspevok
Stiahnuť
Kalkulácia receptu
Stiahnuť