Mäsité jedlá
Thajský šalát s hovädzím mäsom

Suroviny na 4 porcie
- Hovädzí flank alebo rump steak, 600g
- Cesnak, 4 strúčiky
- Zázvor čerstvý, 1PL
- Cibuľa, 2ks
- Čili paprička čerstvá, 3ks
- Cukor, 3PL
- Sojová omáčka, 7PL
- Limetková šťava, 7PL
- Sezamový olej tmavý, 2PL
- Šalát
- Ryžové rezance, 30g
- Listové šaláty
- Uhorka šalatová, 1ks
- Reďkovka
- Mäta čerstvá, 1 hrsť
- Koriander listy, 1 hrsť
- Bazalka listy
- Opečené arašidy, 4PL
- Sezam čierny – semienka, 1ČL
Postup
Pripravíme marinádu z nadrobno nasekaných a premiešaných surovín v riadku 18-25.Mäso marinujeme 2-3 hod v chladničke, pred grilovaním vyložíme a necháme zohriať na kuchynskú teplotu.Grilujeme z oboch strán podľa požadovaného stupňa prepečenia, ideálne medium, po ugrilovaní necháme odstáť cca 5-8 min a nakrájame na plátky.
Rezance prelejeme horúcou osolenou vodou, alebo ak použijeme typ potrebný variť vopred uvaríme.Teplé a precedené premiešame s malým množstvom hnedého sezamového oleja. Suroviny na šalát premiešame so zvyšnou marinádou z mäsa, pridáme rezance, mäso a čerstvé bylinky