Ambasádor viac na webe
Mäsité jedlá

Thajský šalát s hovädzím mäsom

Thajský šalát s hovädzím mäsom

Suroviny na 4 porcie

  • Hovädzí flank alebo rump steak, 600g
  • Cesnak, 4 strúčiky
  • Zázvor čerstvý, 1PL
  • Cibuľa, 2ks
  • Čili paprička čerstvá, 3ks
  • Cukor, 3PL
  • Sojová omáčka, 7PL
  • Limetková šťava, 7PL
  • Sezamový olej tmavý, 2PL
  • Šalát
  • Ryžové rezance, 30g
  • Listové šaláty
  • Uhorka šalatová, 1ks
  • Reďkovka
  • Mäta čerstvá, 1 hrsť
  • Koriander listy, 1 hrsť
  • Bazalka listy
  • Opečené arašidy, 4PL
  • Sezam čierny – semienka, 1ČL

Postup

Pripravíme marinádu z nadrobno nasekaných a premiešaných surovín v riadku 18-25.Mäso marinujeme 2-3 hod v chladničke, pred grilovaním vyložíme a necháme zohriať na kuchynskú teplotu.Grilujeme z oboch strán podľa požadovaného stupňa prepečenia, ideálne medium, po ugrilovaní necháme odstáť cca 5-8 min a nakrájame na plátky.                                                                                                

Rezance prelejeme horúcou osolenou vodou, alebo ak použijeme typ potrebný variť vopred uvaríme.Teplé a precedené premiešame s malým množstvom hnedého sezamového oleja. Suroviny na šalát premiešame so zvyšnou marinádou z mäsa, pridáme rezance, mäso a čerstvé bylinky
Recept
Stiahnuť
Obrázok receptu
Stiahnuť