Ambasádor Zlatý Bažant Hurban Legend IPA Viac na webe
Mäsité jedlá

Steak z krkovičky s mexickým korením

Steak z krkovičky s mexickým korením

Suroviny na 4 porcie

  • Bravčová krkovička, 600g
  • Zmes korenia Mexico
  • Olej
  • Tortilla
  • Kukurica sterilizovaná bez nálevu, 120g
  • Syr Chedar
  • Cesnak
  • Soľ
  • Paradajka, 120g
  • Chili jalapeno
  • Cibuľa
  • Koriander čerstvý, 3PL
  • Limetka šťava

Postup

Krkovičku potrieme korením a olejom a necháme pri izbovej teplote  odležať 2-3 hod.                                                                      Tortilu/ len  polovicu/ posypeme hrubo strúhaným syrom a kukuricou, preložíme na polovicu.                                                      Suroviny na pico de gallo nakrájame najemno , premiešame s limetkovou šťavou a necháme v chlade odležať 2-3 hod.              Krkovičku grilujeme 5-6 min z gaždej stran, Quesadilu/naplnenú tortilu/ obojstranne asi po 1 min.                                                  Podávame s horúcou nakrájanou quesadilou, limetkou  a salsou pico de gallo.
Recept
Stiahnuť
Obrázok receptu
Stiahnuť