Ambasádor Zlatý Bažant Tmavé viac na webe
Sladké jedlá

Čokoládové pralinky s mandľovou grilážou, kokosom a kakaovým práškom

Čokoládové pralinky s mandľovou grilážou, kokosom a kakaovým práškom

Suroviny na 4 porcie

  • Smotana sladká 33 % , 70 ml
  • Maslo, 100 g
  • Cukor práškový, 60 g
  • Čokoláda 60 % a viac, 200 g
  • Likér podľa chuti, 1 PL
  • Na obaľovanie:
  • Kakaový prášok
  • Mandľová griláž
  • Strúhaný kokos
  • Griláž:
  • Drvené mandle, 100 g
  • Cukor krupicový, 50 g
  • Olej, 1 PL

Postup

  1. Na panvici skaramelizujeme cukor s olejom, do ktorého pridáme drvené mandle a za stáleho miešania opražíme do zlatohneda, vysypeme na papier na pečenie. Po vychladnutí zakryjeme čistou utierkou a rozdrvíme valčekom na cesto. Hotovú griláž, ktorú nespotrebujeme, môžeme skladovať v suchých uzatvorených nádobách.
  2. Na rajnici zohrejeme smotanu, pridáme maslo a cukor, na strednom plameni zohrejeme za stáleho miešania a horúce odstavíme. Potom pridáme likér a nalámanú čokoládu, odložíme v chlade do druhého dňa.
  3. Z masy vykrajujeme lyžičkou guľôčky, z ktorých ručne tvarujeme guľaté pralinky. Obaľujeme v pripravenej griláži, kakau alebo kokose. Uložíme v chlade do papierových košíčkov.
Recept
Stiahnuť
Obrázok receptu
Stiahnuť