Ambasádor Zlatý Bažant Hurban Legend IPA Viac na webe
Mäsité jedlá

"Garbanzas" pikantný cícer s mäsom a klobásou

"Garbanzas"  pikantný cícer s mäsom a klobásou

Suroviny na 4 porcie

  • Cícer varený bez nálevu, 1kg
  • Bravčové pliecko, 220g
  • Klobása Chorizo, 1ks
  • Slanina solená /udená biela
  • Údená krkovička/stehno, 100g
  • Cibuľa, 1 veľká
  • Mrkva ,1 veľká
  • Zelené korenie sterilizované, 1ČL
  • Drvené paradajky, 2PL
  • Olej olivový, 3PL
  • Paprika čerstvá klasic, 1ks malá
  • paprika sladká /údená mletá, 1ČL
  • Cesnak, 3 strúčiky
  • Rímska rasca drvená, 1ČL
  • Bobkový list, 1ks
  • Soľ
  • Korenie čierne mleté
  • Chlieb ako príloha
  • Chili paprička čerstvá, 1ks

Postup

Slaninu nakrájame nadrobno a opečieme,pridáme olej,nakrájanú cibuľu , mrkvu a papriku nadrobno,krátko orestujeme,osolíme okoreníme,pridáme  cesnak,nakrájané pliecko/2x3cm/,nakrájanú klobásu, údené mäso/2x3 cm/ pridáme mletú papriku,drvené paradajky, rascu,korenie,bobkový list, soľ,podlejeme malým množstvom vody alebo vývaru, dusíme do mäkka podľa potreby podlievame. Pred dokončením pridáme cícer z konzervy aj s nálevom, prevaríme 10 min.              
Hotové jedlo posypeme vňaťou,dekorujeme plátkami opečenej slaninky čili papričkou,kolieskami červenej cibule.                Podávame s chlebom
Recept
Stiahnuť
Obrázok receptu
Stiahnuť