Mäsité jedlá
"Garbanzas" pikantný cícer s mäsom a klobásou

Suroviny na 4 porcie
- Cícer varený bez nálevu, 1kg
- Bravčové pliecko, 220g
- Klobása Chorizo, 1ks
- Slanina solená /udená biela
- Údená krkovička/stehno, 100g
- Cibuľa, 1 veľká
- Mrkva ,1 veľká
- Zelené korenie sterilizované, 1ČL
- Drvené paradajky, 2PL
- Olej olivový, 3PL
- Paprika čerstvá klasic, 1ks malá
- paprika sladká /údená mletá, 1ČL
- Cesnak, 3 strúčiky
- Rímska rasca drvená, 1ČL
- Bobkový list, 1ks
- Soľ
- Korenie čierne mleté
- Chlieb ako príloha
- Chili paprička čerstvá, 1ks
Postup
Slaninu nakrájame nadrobno a opečieme,pridáme olej,nakrájanú cibuľu , mrkvu a papriku nadrobno,krátko orestujeme,osolíme okoreníme,pridáme cesnak,nakrájané pliecko/2x3cm/,nakrájanú klobásu, údené mäso/2x3 cm/ pridáme mletú papriku,drvené paradajky, rascu,korenie,bobkový list, soľ,podlejeme malým množstvom vody alebo vývaru, dusíme do mäkka podľa potreby podlievame. Pred dokončením pridáme cícer z konzervy aj s nálevom, prevaríme 10 min.
Hotové jedlo posypeme vňaťou,dekorujeme plátkami opečenej slaninky čili papričkou,kolieskami červenej cibule. Podávame s chlebom