Ambasádor Viac na webe
Mäsité jedlá

Dolnozemské placky

Dolnozemské placky

Suroviny na 4 porcie

  • Zemiaky, 600g
  • Vajce, 2ks
  • Cesnak, 4 strúčiky
  • Múka. 40G
  • Soľ
  • Majoránka sušená 1 PL
  • Olej
  • Korenie čierne mleté
  • Bravčové mäso mleté (30% tuk), 650g
  • Cibuľa , 1 stredne veľká
  • Cesnak, 2-3strúčiky
  • Zmes korenia na klobásu 1PL
  • Drvené paradajky, 60g
  • Masť bravčová, 1PL
  • Fazuľa biela maslová bez nálevu
  • Smotana kyslá, 160ml
  • Syr eidam strúhaný

Postup

Očistené zemiaky nastrúhame, osolíme, pridáme vajcia,korenie,majoránku a múku.Zamiešame poloriedke cesto.Na oleji upečieme placky do zlatista./1 ks cca 50-60 g/                                                                                                                              
Na masti opečieme cibuľu nakrájanú na drobno, pridáme mäso premiešané s koreninovou zmesou opečieme, pridáme drvené paradajky,prikryté dusíme za občasného podlievania vodou, ak je to potrebné,  cca 30 min.Na záver pridáme fazuľu a krátko prevaríme.                                                                                                                                                                                            Placky 2 ks / ako predjedlo 1 ks/ naplníme, posypeme strúhaným syrom a zapečieme.Podávame s kyslou smotanou.
Recept
Stiahnuť
Obrázok receptu
Stiahnuť