Mäsité jedlá
Dolnozemské placky

Suroviny na 4 porcie
- Zemiaky, 600g
- Vajce, 2ks
- Cesnak, 4 strúčiky
- Múka. 40G
- Soľ
- Majoránka sušená 1 PL
- Olej
- Korenie čierne mleté
- Bravčové mäso mleté (30% tuk), 650g
- Cibuľa , 1 stredne veľká
- Cesnak, 2-3strúčiky
- Zmes korenia na klobásu 1PL
- Drvené paradajky, 60g
- Masť bravčová, 1PL
- Fazuľa biela maslová bez nálevu
- Smotana kyslá, 160ml
- Syr eidam strúhaný
Postup
Očistené zemiaky nastrúhame, osolíme, pridáme vajcia,korenie,majoránku a múku.Zamiešame poloriedke cesto.Na oleji upečieme placky do zlatista./1 ks cca 50-60 g/
Na masti opečieme cibuľu nakrájanú na drobno, pridáme mäso premiešané s koreninovou zmesou opečieme, pridáme drvené paradajky,prikryté dusíme za občasného podlievania vodou, ak je to potrebné, cca 30 min.Na záver pridáme fazuľu a krátko prevaríme. Placky 2 ks / ako predjedlo 1 ks/ naplníme, posypeme strúhaným syrom a zapečieme.Podávame s kyslou smotanou.