Ambasádor Zlatý Bažant Hurban Legend IPA Viac na webe
Mäsité jedlá

Domáca pečeňová paštéta s mandľami

Domáca  pečeňová paštéta  s  mandľami

Suroviny na 4 porcie

  • Kuracia pečeň, 200g
  • Olej, 2PL
  • Bravčová masť
  • Cibuľa stredne veľká, 1 ks
  • Cesnak, 2 strúčiky
  • Brandy, 2PL
  • Smotana 33%
  • Tymian čerstvý, 2 vetvičky
  • Soľ
  • Čierne korenie, ½ČL
  • Pečené bravčové pliecko, 100g
  • Mandľové lupienky, 2PL
  • Brusnice /zaváranina/, 4ČL
  • Jablko 1 ks
  • Šalvia čerstvá lístky
  • Pečivo /chlieb/

Postup

Na masti opečieme nahrubo nakrájanú cibuľu, očistenú pečeň, cesnak, podlejeme čiernym pivom, brandy a krátko zredukujeme. Zmes vložíme do mixéra, pridáme tymian, korenie, soľ, a počas mixovania dolejeme smotanu. Do hladka vymixovanú zmes zamiešame s polovicou  nasucho opečených mandľových lupienkou a na menšie kúsky nasekaným pečeným bravčovým/použitie tejto zložky nie je povinné ale zlepšíme chuť aj konzistenciu paštéty/.Podľa potreby dochutíme soľou a korením.                                                
Jablká zbavíme jaderníkov, nakrájame na  kocky 4x 4 mm, v panvici na malom množstve vody povaríme s lístkami šalvie. Jablká musia zostať polomäkké s minimalnym množstvom tekutiny. Primiešame brusnicovú zaváraninu krátko prevaríme, vyberieme šalviu necháme vychladnúť.                                                  
Podávame na kváskovom pečive s opečenými lupienkami mandlí a vychladnutým coulis.
Recept
Stiahnuť
Obrázok receptu
Stiahnuť