Ambasádor Edelweiss viac na webe
Mäsité jedlá

Bačovský bryndzovník

Bačovský bryndzovník

Suroviny na 4 porcie

  • Múka polohrubá, 200g
  • Mlieko, 100ml
  • Vajce, 2ks
  • Droždie, 10g
  • Soľ, 2ČL
  • Olej/bravčová masť, 1PL kopcovitá
  • Smotana kyslá, 200ml
  • Slanina oravská, 60g
  • Klobása, 40g
  • Cibuľa, 2ks
  • Majoránka čerstvá
  • Bryndza, 125g

Postup

Z múky,mlieka, droždia,oleja, 1 vajca a soli pripravíme hladké cesto a necháme zakryté v teple vykysnúť  Zamiešame bryndzu s 1 vajcom a smotanou, opečieme slaninnu a cibuľu nakrájané na plátky, klobásu nakrájame na kolieska, neopekáme. Cesto natiahneme na tukom vymastený plech/na dané množstvo kruhový  s priemerom 24cm/potrieme polovicou zarobenej bryndze, rozložíme slaninu, cibuľu,  klobásu a potrieme druhou polovicou bryndze. Pečieme vo vyhriatej rúre 180°C cca 20-25 min.Ochutíme čerstvou majoránkou.  Ak pripravujeme v G 1/1 použijeme
Recept
Stiahnuť
Obrázok receptu
Stiahnuť