Ambasádor Zlatý Bažant Tmavé viac na webe
Sladké jedlá

Cviklové brownies

Cviklové brownies

Suroviny na 4 porcie

  • Červená repa, 250 g
  • Maslo, 50 g + na vymastenie formy
  • Horká čokoláda 60 – 70 %, 100 g
  • Vanilkový extrakt ½ čajovej lyžičky alebo vanilkový struk alebo vanilkový cukor 1 balenie
  • Cukor kryštál (hnedý), 125 g
  • Vajcia, 2 menšie
  • Múka hladká, 50 g
  • Kakao, 50 g
  • Forma na biskupský chlebíček
  • Ríbezle, medovka na dekoráciu

Postup

  1. Repu uvaríme v šupke.
  2. Rúru rozohrejeme na 180 °C. Formu vyložíme papierom na pečenie, boky potrieme maslom.
  3. Horúcu cviklu očistíme, nakrájame na väčšie kocky, vložíme do mixéra spolu s maslom, nalámanou čokoládou a vanilkovým extraktom. Všetko dohladka rozmixujeme, maslo a čokoláda sa teplom roztopia.
  4. Cukor a vajcia asi 2 minúty vymiešavame elektrickým šľahačom na svetlú penu.
  5. Čokoládovú zmes opatrne primiešame do vyšľahaných vajec, prisypeme preosiatu múku a kakao.
  6. Všetko vylejeme do formy a pečieme 25 minút.
Obrázok receptu
Stiahnuť