Ryby
Filet z morského vlka s feniklom a pomarančovým maslom

Suroviny na 4 porcie
- filet z morského vlka s kožou, 4 × 150 g
- maslo, PL
- pomarančová šťava, 4 PL
- pomarančová kôra, 1 PL
- fenikel buľvový, 1 ks 200 g
- pomaranč , 1 ks
- špenát – čerstvé listy, 40 g
- čili paprička, 1 ks
- cesnak 1 strúčik alebo cesnak medvedí 8 listov
- olivový olej, 2 PL
- čierne korenie čerstvo mleté
- soľ
Postup
- Fenikel nakrájame na plátky hrubé 1 – 1,5 mm, z
pomaranča zrežeme šupu aj s bielou vrstvou, ostrým nožom vyfiletujeme
(vykrojíme jednotlivé mesiačiky bez šupky).
Cesnak očistíme a pokrájame na tenké plátky.
Z malej čili papričky nakrájame tenké kolieska. Na porciu potrebujeme 2 – 3 plátky podľa intenzity.
V panvici rozpálime olej, opečieme fenikel dozlatista, okoreníme, jemne osolíme, pridáme čili, cesnak, pomaranč a špenátové listy a ihneď vodstavíme. - Filety opečieme na masle. Začíname stranou, na ktorej
je koža. Po 2 – 3 minútach obrátime a dopečieme asi 1 minútu podľa
veľkosti.
Rybu vyberieme a odložíme na teplé miesto. Do panvice pridáme zvyšné maslo, pomarančovú kôru a šťavu, necháme krátko prevariť, potom filety vrátime do panvice, rýchlo obrátime v pomarančovom masle a servírujeme s opečeným feniklom.