Ambasádor Mort Subite Kriek Lambic viac na webe
Ryby

Filet z morského vlka s feniklom a pomarančovým maslom

Filet z morského vlka s feniklom a pomarančovým maslom

Suroviny na 4 porcie

  • filet z morského vlka s kožou, 4 × 150 g
  • maslo, PL
  • pomarančová šťava, 4 PL
  • pomarančová kôra, 1 PL
  • fenikel buľvový, 1 ks 200 g
  • pomaranč , 1 ks
  • špenát – čerstvé listy, 40 g
  • čili paprička, 1 ks
  • cesnak 1 strúčik alebo cesnak medvedí 8 listov
  • olivový olej, 2 PL
  • čierne korenie čerstvo mleté
  • soľ

Postup

  1. Fenikel nakrájame na plátky hrubé 1 – 1,5 mm, z pomaranča zrežeme šupu aj s bielou vrstvou, ostrým nožom vyfiletujeme (vykrojíme jednotlivé mesiačiky bez šupky).

    Cesnak očistíme a pokrájame na tenké plátky.

    Z malej čili papričky nakrájame tenké kolieska. Na porciu potrebujeme 2 – 3 plátky podľa intenzity.

    V panvici rozpálime olej, opečieme fenikel dozlatista, okoreníme, jemne osolíme, pridáme čili, cesnak, pomaranč a špenátové listy a ihneď vodstavíme.

  2. Filety opečieme na masle. Začíname stranou, na ktorej je koža. Po 2 – 3 minútach obrátime a dopečieme asi 1 minútu podľa veľkosti.

    Rybu vyberieme a odložíme na teplé miesto. Do panvice pridáme zvyšné maslo, pomarančovú kôru a šťavu, necháme krátko prevariť, potom filety vrátime do panvice, rýchlo obrátime v pomarančovom masle a servírujeme s opečeným feniklom.
Recept
Stiahnuť
Obrázok receptu
Stiahnuť