v tejto sekcii sa dozviete:
Sekcia pivné poradenstvo je rozdelená
na 6 vzdelávacích celkov.
Skontroluj pivné vedenie od narážača (priechodzie ZK) cez chladič k pythonu (k výčapnému kohútiku) presvietením vreckovým svetlom a skontroluj tesnosť zapojenia plast.vedenia s rýchlospojkami po celej trase vrátane chladiča (tu musí byť číra voda).
Pozri foto:
Skontroluj cestu tlačného média z tlakovej fľaše (kompresora) do narážacej hlavy - po otvorení nenarazenej hlavy z nej musí unikať tlačné médium.
Pozri foto:
Skontroluj správnosť zapojenia oboch vedení - tlačné médium vstupuje do narážacej hlavy bočne a pivné vedenie vystupuje z hlavy kolmo nahor.
Pozri foto:
Skontroluj obsah tlakovej fľaše pomocou manometrov na redukčnom ventile - ľavý ukazuje obsah plynu vo fľaši, pravý potom redukovaný tlak; musí byť otvorený hlavný uzáver na tlakovej fľaši.
Pozri foto:
Skontroluj zapojenie kompresora do elektriny, zapnutie vypínača a tlak na výstupnom manometri kompresora.
Pozri foto:
Skontroluj tlak na výstupnom manometri kompresora, tlakovej fľaši, popr. medziregulátora (optimum 2-3 bar).
Pozri foto:
Pri sériovom zapojení môže dôjsť po sanitácii k prehodeniu hadičiek na narážacích hlavách, príp. k zlému zapojeniu spätných klapiek. Pri správnom zapojení vstupuje pivo z jedného suda do druhého cez vzduchovú cestu narážača, v ktorom nie je spätná klapka.
Pozri foto:
Skontroluj polohu kompenzátora na výčapnom kohútiku.
Pozri foto:
Pivo je kalné, zapácha, je reinfikované