Vitajte v sekcii programu:
Pivné
poradenstvo

v tejto sekcii sa dozviete:

  • prečo po narazení suda pivo netečie
  • čo môže spôsobiť zlú kvalitu piva
  • ako riešiť jedlotlivé problémy

     Pivné poradenstvo       Netečie pivo

Netečie pivo

Možná príčina

  • skontroluj obsah narazeného Keg suda poťažkaním, popr. zvážením
  • váha prázdneho Keg suda (30 l) - cca 10 kg
  • váha prázdneho Keg suda (50 l) - cca 12 kg
img

Skontroluj pivné vedenie od narážača (priechodzie ZK) cez chladič k pythonu (k výčapnému kohútiku) presvietením vreckovým svetlom a skontroluj tesnosť zapojenia plast.vedenia s rýchlospojkami po celej trase vrátane chladiča (tu musí byť číra voda).
Pozri foto:

img

Skontroluj cestu tlačného média z tlakovej fľaše (kompresora) do narážacej hlavy - po otvorení nenarazenej hlavy z nej musí unikať tlačné médium.
Pozri foto:

img

Skontroluj správnosť zapojenia oboch vedení - tlačné médium vstupuje do narážacej hlavy bočne a pivné vedenie vystupuje z hlavy kolmo nahor.
Pozri foto:

img

Skontroluj obsah tlakovej fľaše pomocou manometrov na redukčnom ventile - ľavý ukazuje obsah plynu vo fľaši, pravý potom redukovaný tlak; musí byť otvorený hlavný uzáver na tlakovej fľaši.
Pozri foto:

img

Skontroluj zapojenie kompresora do elektriny, zapnutie vypínača a tlak na výstupnom manometri kompresora.
Pozri foto:

img

Skontroluj tlak na výstupnom manometri kompresora, tlakovej fľaši, popr. medziregulátora (optimum 2-3 bar).
Pozri foto:

img

Pri sériovom zapojení môže dôjsť po sanitácii k prehodeniu hadičiek na narážacích hlavách, príp. k zlému zapojeniu spätných klapiek. Pri správnom zapojení vstupuje pivo z jedného suda do druhého cez vzduchovú cestu narážača, v ktorom nie je spätná klapka.
Pozri foto:

img

Skontroluj polohu kompenzátora na výčapnom kohútiku.
Pozri foto:

Zatvorené

img

Otvorené

img
Pokračovať

Pivo je kalné, zapácha, je reinfikované

Nasleduje

Pivo je kalné, zapácha, je reinfikované

Pokračovať
Pivné poradenstvo
Pivné poradenstvo
Problematika
Netečie pivo Pivo je kalné, zapácha, je reinfikované Pivo je zvetralé (bez rezkosti) a zoxidované Pivo veľmi pení Pivo málo pení Voda v sude alebo nariedené pivo