Vitajte v sekcii programu:
Pivné
poradenstvo

v tejto sekcii sa dozviete:

  • prečo po narazení suda pivo netečie
  • čo môže spôsobiť zlú kvalitu piva
  • ako riešiť jedlotlivé problémy

     Pivné poradenstvo       Pivo je kalné, zapácha, je reinfikované

Pivo je kalné, zapácha, je reinfikované

Možná príčina

Skontroluj presvietením svietidlo čistotu oboch vedení. Spôsobené nedokonalou sanitáciou a nedostatočnými preplachmi pivného, ​​popr. plynového potrubia.
Pozri foto:

img
img

Po načapovaní nechaj pivo 3 min. odstáť a skontroluj zákal, ktorý pomaly mizne. Po úplnom odtlakovaní suda a opätovnom narazení problém väčšinou zmizne, ale pivo má potom často malý šmrnc. Problém vzniká často pri nešetrnej manipulácii so sudmi.

Často vzniká počas transportu alebo uloženia pod 1 °C. Môže v teple zmiznúť (je reverzibilné), ale pivo má potom senzorické zmeny a mešia rezkosť..
Pozri foto:

img

Skontroluj odkalenie kompresora, čistotu vzdušníka, popr. zápach vystupujúceho vzduchu z kompresora.
Pozri foto:

img
img

Skontroluj sanie kompresora - musí nasávať čistý vzduch bez prachu a bez pachov.
Pozri foto:

k.o.
img
ok
img
k.o.
img

Skontroluj utiahnutie závitu fittingu a neporušenosť tesnenia.
Pozri foto:

img
img

Skontroluj dátum trvanlivosti na sude alebo na viečku.
Pozri foto:

img
img
Naspäť

Netečie pivo

Pokračovať

Pivo je zvetralé (bez rezkosti) a zoxidované

Nasleduje

Pivo je zvetralé (bez rezkosti) a zoxidované

Pokračovať
Pivné poradenstvo
Pivné poradenstvo
Problematika
Netečie pivo Pivo je kalné, zapácha, je reinfikované Pivo je zvetralé (bez rezkosti) a zoxidované Pivo veľmi pení Pivo málo pení Voda v sude alebo nariedené pivo