v tejto sekcii sa dozviete:
Sekcia pivné poradenstvo je rozdelená
na 6 vzdelávacích celkov.
Skontroluj presvietením svietidlo čistotu oboch vedení. Spôsobené nedokonalou sanitáciou a nedostatočnými preplachmi pivného, popr. plynového potrubia.
Pozri foto:
Po načapovaní nechaj pivo 3 min. odstáť a skontroluj zákal, ktorý pomaly mizne. Po úplnom odtlakovaní suda a opätovnom narazení problém väčšinou zmizne, ale pivo má potom často malý šmrnc. Problém vzniká často pri nešetrnej manipulácii so sudmi.
Často vzniká počas transportu alebo uloženia pod 1 °C. Môže v teple zmiznúť (je reverzibilné), ale pivo má potom senzorické zmeny a mešia rezkosť..
Pozri foto:
Skontroluj odkalenie kompresora, čistotu vzdušníka, popr. zápach vystupujúceho vzduchu z kompresora.
Pozri foto:
Skontroluj sanie kompresora - musí nasávať čistý vzduch bez prachu a bez pachov.
Pozri foto:
Skontroluj utiahnutie závitu fittingu a neporušenosť tesnenia.
Pozri foto:
Skontroluj dátum trvanlivosti na sude alebo na viečku.
Pozri foto:
Netečie pivo
Pivo je zvetralé (bez rezkosti) a zoxidované