v tejto sekcii sa dozviete:
Sekcia pivné poradenstvo je rozdelená
na 6 vzdelávacích celkov.
Zvetrané pivo môže mať vplyvom oxidácie pachuť ražného chleba, grepového džúsu a pod. Je potrebné zistiť dátum narazenia suda a v prípade tejto oxidácie je potrebné pivo zlikvidovať.
Pozri foto:
Skontroluj hodnotu tlaku na manometroch; pri vyšších tlakoch dochádza rýchlejšie k oxidačným zmenám.
Pozri foto:
Skontroluj utiahnutie závitu fittingu a neporušenosť tesnenia.
Pozri foto:
Skontroluj systém narážania sudov do série - vždy musia byť úplne vyčepované oba sudy a až potom ďalšie narazené. Vďaka nečistotám v prepojovacom vedení môže tiež dôjsť ku kontaminácii piva.
Pivo je kalné, zapácha, je reinfikované
Pivo veľmi pení