Vitajte v sekcii programu:
Pivné
poradenstvo

v tejto sekcii sa dozviete:

  • prečo po narazení suda pivo netečie
  • čo môže spôsobiť zlú kvalitu piva
  • ako riešiť jedlotlivé problémy

     Pivné poradenstvo       Pivo je zvetralé (bez rezkosti) a zoxidované

Pivo je zvetralé (bez rezkosti) a zoxidované

Možná príčina

Zvetrané pivo môže mať vplyvom oxidácie pachuť ražného chleba, grepového džúsu a pod. Je potrebné zistiť dátum narazenia suda  a v prípade tejto oxidácie je potrebné pivo zlikvidovať.
Pozri foto:

img

Skontroluj hodnotu tlaku na manometroch; pri vyšších tlakoch dochádza rýchlejšie k oxidačným zmenám.
Pozri foto:

img

Skontroluj utiahnutie závitu fittingu a neporušenosť tesnenia.
Pozri foto:

img
img

Skontroluj systém narážania sudov do série - vždy musia byť úplne vyčepované oba sudy a až potom ďalšie narazené. Vďaka nečistotám v prepojovacom vedení môže tiež dôjsť ku kontaminácii piva.

Naspäť

Pivo je kalné, zapácha, je reinfikované

Pokračovať

Pivo veľmi pení

Nasleduje

Pivo veľmi pení

Pokračovať
Pivné poradenstvo
Pivné poradenstvo
Problematika
Netečie pivo Pivo je kalné, zapácha, je reinfikované Pivo je zvetralé (bez rezkosti) a zoxidované Pivo veľmi pení Pivo málo pení Voda v sude alebo nariedené pivo