Ambasádor Edelweiss Viac na webe
Ryby

Údený losos s kôprovo-smotanovým krémom

Údený losos s kôprovo-smotanovým krémom

Suroviny na 4 porcie

  • Údený losos plátky , 100 g
  • Smotanový syr 25 – 30 % tuku (Lučina, mascarpone) , 65 g
  • Čerstvý kôpor nakrájaný najemno, 1 polievková lyžica + nepokrájaný (na dekoráciu)
  • Čierny ražný chlieb , 50 g

Postup

  1. Syr vyložíme z chladničky hodinu pred prípravou, aby sa ľahšie rozotieral. Zamiešame s nakrájaným kôprom.
  2. Chlieb nakrájame na malé kocky 2 x 2 cm s výškou 1,5 cm. Na každú kocku dáme 1 čajovú lyžičku kôprového krému.
  3. Lososa nakrájame alebo trháme ručne na plátky. Z nich tvarujeme chuťovky.
  4. Ozdobíme kôprom, podávame chladené, s napichovadlom alebo na lyžičke.
Recept
Stiahnuť
Obrázok receptu
Stiahnuť