Ambasádor Viac na webe
Sladké jedlá

Zapečená hruška s vôňou bazového kvetu, orechovou plnkou a šípkovou omáčkou

Zapečená hruška s vôňou bazového kvetu, orechovou plnkou a šípkovou omáčkou

Suroviny na 4 porcie

  • Hruška , 2 ks
  • Cukor kryštál , 2 + 4 PL
  • Bažant Radler
  • Citrón-Baza-Mäta , 400 ml
  • Badián , 1 ks
  • Vlašské orechy mleté , 120 g
  • Maslo , 1 PL
  • Mlieko , 50 ml
  • Cukor práškový na posypanie
  • Šípkový lekvár , 4 PL
  • Šípky sušené /môžeme vynechať/ , 10 ks

Postup

  1. Hrušky ošúpeme, prekrojíme na polovice a vyberieme jaderníky.
  2. Varíme v pive Bažant Radler so 4 lyžicami hnedého cukru a celým badianom 15 minút alebo až kým nie sú mäkké.
  3. Orechy krátko opečieme na masle s 2 PL hnedého cukru, zalievame postupne mliekom až uvaríme hustú plnku.
  4. Naplníme hrušky, posypeme práškovým cukrom a zapečieme v rúre zapnutej len na vrchný ohrev, kým cukor neskaramelizuje.
  5. Medzitým prevaríme v 200 ml tekutiny, v ktorej sa varili hrušky, sušené šípky a zredukujeme na 2/3 množstva. Precedíme a rozvaríme so šípkovým lekvárom na hustotu omáčky.
  6. Do pripravenej omáčky naservírujeme zapečenú hrušku a podávame.
Recept
Stiahnuť
Obrázok receptu
Stiahnuť