Ambasádor Viac na webe
Bezmäsité jedlá

Cviklove carpaccio s feta syrom a orechami

Cviklove carpaccio s feta syrom a orechami

Suroviny na 4 porcie

  • Červená a žltá varená cvikla, 200g
  • Fenikel,aníz ,rasca po 1ČL
  • Extra vergine olivový olej, 4PL
  • Syr feta
  • Vlašské orechy
  • Ocot balsamico, 4ČL
  • Žerucha,kôpor,rucola na dekoráciu
  • Soľ, 2PL
  • soľ morská vločky, 2ČL

Postup

Cviklu uvaríme v osolenej vode s feniklom, anízom a rascou domäkka. Necháme cez noc vychladnúť vo vode, v ktorej sa varila. Očistíme a nakrájame na tenké plátky, na tanieri dochutíme balzamovým octom, olivovým olejom, pridáme kúsky fety a opečené vlašské orechy. Ozdobíme čerstvými bylinkami, napr. kôprom, žeruchou, rukolou a vločkami morskej soli. Podávame samostatne alebo s celozrnnými hriankami.
Recept
Stiahnuť
Obrázok receptu
Stiahnuť
Kalkulácia receptu
Stiahnuť