Vylepšite vašu prevádzku:
Pivo
a jedlo

Vedeli ste, že pivo je po káve a čaji tretím najrozšírenejším
nápojom na svete? Alebo, že existuje vyše 4 000 druhov piva,
ktoré sa rozdeľujú do pivných štýlov, či chuťových segmentov?
Tieto, ako aj mnohé ďalšie informácie, vrátane základných
pravidiel párovania piva a jedla, sa dozviete práve tu.

     Pivo a jedlo       Recepty: Bezmäsité jedlá       "Crostino" s avokádom, cícerom a syrom feta

"Crostino" s avokádom, cícerom a syrom feta

Suroviny na 4 porcie

  • Falafel
  • Cícer uvarený (polotovar v plechovke)
    bez nálevu, 400 g
  • Cesnak, 2 strúčiky
  • Čibuľa, 2 ks
  • Rasca mletá, 1 ČL
  • Koriander mletý, 1 ČL
  • Petržlenová vňať hladkolistá, 1 PL
  • Zemiakový škrob, 2 PL
  • Soľ
  • Korenie čierne mleté
  • Na obalenie
  • Múka hladká, 2 PL
  • Sezamové semienka, 3 PL
  • Olej
  • Miešaný šalát
  • Listový šalát
  • Paradajky, červená cibuľa, uhorka, po 50 g
  • Citrónová šťava, ½ citróna
  • Olivový olej, 50 ml
  • Soľ
  • Sezamový olej, 100 ml
  • Miso pasta, 70 – 80 g
  • Arabský chlieb podľa chuti, 4 ks

Postup

  1. Cícer scedíme, nálev nepoužijeme.
  2. Cibuľu a cesnak očistíme a všetky uvedené suroviny na falafel dvakrát jemne pomelieme alebo rozmixujeme v kuchynskom robote. Primiešame zemiakový škrob, soľ a koreniny.
  3. Zmes odložíme do chladničky na 1 – 2 hodiny, získa kompaktnejšiu konzistenciu.
  4. Miso pastu vymiešame v miske za postupného pridávania sezamového oleja na konzistenciu majonézy, odložíme v chladničke.
  5. Sezam nasypeme do širšej misky tak, aby nepokrýval celé dno. Zo zmesi formujeme burgery, ak sa nám lepia na ruky, zľahka poprášime múkou, vytvarované pritlačíme z každej strany do sezamu, uložíme na tácku, zakryjeme potravinárskou fóliou a odložíme do chladu. Až po tento krok môžeme všetko pripraviť v predstihu 4 – 5 hodín
  6. Burgre grilujeme potreté olejom pomaly 5 – 8 minút z každej strany do zlatohneda.
  7. Podávame so zeleninou, miso majonézou v arabskom chlebe.
image

Bezmäsité jedlá

Pšeničné a korenisté

img
Naspäť

Cviklové carpaccio s feta syrom a orechami

Pokračovať

Kanapka s mozzarellou 
a pestom

Nasleduje

Kanapka s mozzarellou <br/> a pestom

Pokračovať