Vylepšite vašu prevádzku:
Pivo
a jedlo

Vedeli ste, že pivo je po káve a čaji tretím najrozšírenejším
nápojom na svete? Alebo, že existuje vyše 4 000 druhov piva,
ktoré sa rozdeľujú do pivných štýlov, či chuťových segmentov?
Tieto, ako aj mnohé ďalšie informácie, vrátane základných
pravidiel párovania piva a jedla, sa dozviete práve tu.

     Pivo a jedlo       Recepty: Bezmäsité jedlá       "Crostino" s avokádom, cícerom a syrom feta

"Crostino" s avokádom, cícerom a syrom feta

Suroviny na 4 porcie

  • Ciabatta na hrianku, 4 ks
  • Cícer varený bez nálevu, 120 g
  • Avokádo, 1 ks
  • Syr feta
  • Limetková šťava, 4 PL
  • Olej sezamový tmavý, 2 PL
  • Mäta čerstvá krájaná, 4 PL
  • Koriander čerstvý krájaný, 4 PL
  • Chili paprička čerstvá, 1 ks
  • Sezamové semienka, 1 PL
  • Soľ, 1 ČL
  • Korenie čierne, čerstvo mleté
  • Sušené paradajky v oleji

Postup

  1. Sezamové semienka opečieme nasucho. Avokádo prekrojíme, zbavíme kôstky, nakrájame na menšie kúsky cca 7x7 mm, rovnako nakrájame syr feta.
  2. Paradajku nakrájame na rezančeky, vňaťe a čili papričku nadrobno, všetky suroviny premiešame v miske s limetkovou šťavou a olejom.
  3. Ochutíme soľou, korením zľahka ešte raz premiešame, chlieb opečieme nasucho, šalát uložíme na horúcu hrianku.
image

Bezmäsité jedlá

Pšeničné a korenisté

img
Naspäť

Šošovicová paštéta v plátkoch mrkvy

Pokračovať

Cviklové carpaccio s feta syrom a orechami

Nasleduje

Cviklové carpaccio s feta syrom a orechami

Pokračovať