Vylepšite vašu prevádzku:
Pivo
a jedlo

Vedeli ste, že pivo je po káve a čaji tretím najrozšírenejším
nápojom na svete? Alebo, že existuje vyše 4 000 druhov piva,
ktoré sa rozdeľujú do pivných štýlov, či chuťových segmentov?
Tieto, ako aj mnohé ďalšie informácie, vrátane základných
pravidiel párovania piva a jedla, sa dozviete práve tu.

     Pivo a jedlo       Recepty: Bezmäsité jedlá       "Crostino" s avokádom, cícerom a syrom feta

"Crostino" s avokádom, cícerom a syrom feta

Suroviny na 4 porcie

  • Červená a žltá varená cvikla, 200 g
  • Fenikel, aníz, rasca po 1 ČL
  • Extra vergine olivový olej, 4 PL
  • Syr feta
  • Vlašské orechy
  • Ocot balsamico, 4 ČL
  • Žerucha, kôpor, rucola na dekoráciu
  • Soľ, 2 PL
  • Soľ morská vločky, 2 ČL

Postup

  1. Cviklu uvaríme v osolenej vode s feniklom, anízom a rascou domäkka. Necháme cez noc vychladnúť vo vode, v ktorej sa varila.
  2. Očistíme a nakrájame na tenké plátky, na tanieri dochutíme balzamovým octom, olivovým olejom, pridáme kúsky fety a opečené vlašské orechy.
  3. Ozdobíme čerstvými bylinkami, napr. kôprom, žeruchou, rukolou a vločkami morskej soli. Podávame samostatne alebo s celozrnnými hriankami.
image

Bezmäsité jedlá

Pšeničné a korenisté

img
Naspäť

"Crostino" s avokádom, cícerom a syrom feta

Pokračovať

Cícerový falafel ako burger s miso majonézou

Nasleduje

Cícerový falafel ako burger s miso majonézou

Pokračovať